15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

Cum a luat fața Bistriței o primărie de comună. Aceasta construiește o parcare supraetajată cu 140 de locuri de parcare

Dacă Primăria Municipiului Bistrița nu a reușit încă să amenajeze o parcare supraetajată, o primărie de comună se pregătește să investească peste două milioane de lei în așa ceva. Aceasta ar fi prima parcare supraetajată din județ!

Primăria comunei Prundu Bârgăului tace și face! Comuna de pe Valea Bârgăului se pregătește să ia fața Primăriei Bistrița, cu prima parcare supraetajată din județ. La un astfel de proiect lucrează și Primăria orașului Beclean. La Bistrița… totul e doar pe hârtie.

Parcarea supraetajată pregătită de Primăria Prundu Bârgăului va fi amenajată în zona RAAL și La Baltă. Autoritățile locale au două proiecte, cu o valoare totală de peste două milioane de lei, care presupune amenajarea a peste 170 de locuri de parcare, dar și o reamenajare a zonei.

„Lucrările, care vor fi realizate cu fonduri din bugetul local, includ amenajarea unor parcări în zona ansamblului de locuințe „La Baltă” unde nu există locuri de parcare special amenajate. Proiectul prevede construirea unei parcări auto, pe două niveluri, cu 60 de locuri de parcare, 32 de locuri la parter și 28 la terasă, dar și amenajarea unui număr de 81 de locuri de parcare la nivelul solului, totalizând 141 de locuri”, precizează Primăria Prundu Bârgăului, pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul include și reamenajarea urbanistică a zonei, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto, dar și amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu verde.

Al doilea proiect include amenajarea a încă unui parking auto cu 28 de locuri de parcare, reamenajarea urbanistică a zonei RAAL, modernizarea și amenajarea accesului pietonal auto, dar și a locului de joacă pentru copii. În cadrul acestui proiect vor fi demolate și garajele din lemn amenajate de oameni în zonă.

În total, ambele proiecte au o valoare totală de peste două milioane de lei. Autoritățile locale estimează că aceste proiecte se vor transforma în realitate în cel mult doi ani.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: