14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Cum a luat fața Bistriței o primărie de comună. Aceasta construiește o parcare supraetajată cu 140 de locuri de parcare

Dacă Primăria Municipiului Bistrița nu a reușit încă să amenajeze o parcare supraetajată, o primărie de comună se pregătește să investească peste două milioane de lei în așa ceva. Aceasta ar fi prima parcare supraetajată din județ!

Primăria comunei Prundu Bârgăului tace și face! Comuna de pe Valea Bârgăului se pregătește să ia fața Primăriei Bistrița, cu prima parcare supraetajată din județ. La un astfel de proiect lucrează și Primăria orașului Beclean. La Bistrița… totul e doar pe hârtie.

Parcarea supraetajată pregătită de Primăria Prundu Bârgăului va fi amenajată în zona RAAL și La Baltă. Autoritățile locale au două proiecte, cu o valoare totală de peste două milioane de lei, care presupune amenajarea a peste 170 de locuri de parcare, dar și o reamenajare a zonei.

„Lucrările, care vor fi realizate cu fonduri din bugetul local, includ amenajarea unor parcări în zona ansamblului de locuințe „La Baltă” unde nu există locuri de parcare special amenajate. Proiectul prevede construirea unei parcări auto, pe două niveluri, cu 60 de locuri de parcare, 32 de locuri la parter și 28 la terasă, dar și amenajarea unui număr de 81 de locuri de parcare la nivelul solului, totalizând 141 de locuri”, precizează Primăria Prundu Bârgăului, pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul include și reamenajarea urbanistică a zonei, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto, dar și amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu verde.

Al doilea proiect include amenajarea a încă unui parking auto cu 28 de locuri de parcare, reamenajarea urbanistică a zonei RAAL, modernizarea și amenajarea accesului pietonal auto, dar și a locului de joacă pentru copii. În cadrul acestui proiect vor fi demolate și garajele din lemn amenajate de oameni în zonă.

În total, ambele proiecte au o valoare totală de peste două milioane de lei. Autoritățile locale estimează că aceste proiecte se vor transforma în realitate în cel mult doi ani.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...