14.5 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Cum a luat fața Bistriței o primărie de comună. Aceasta construiește o parcare supraetajată cu 140 de locuri de parcare

Dacă Primăria Municipiului Bistrița nu a reușit încă să amenajeze o parcare supraetajată, o primărie de comună se pregătește să investească peste două milioane de lei în așa ceva. Aceasta ar fi prima parcare supraetajată din județ!

Primăria comunei Prundu Bârgăului tace și face! Comuna de pe Valea Bârgăului se pregătește să ia fața Primăriei Bistrița, cu prima parcare supraetajată din județ. La un astfel de proiect lucrează și Primăria orașului Beclean. La Bistrița… totul e doar pe hârtie.

Parcarea supraetajată pregătită de Primăria Prundu Bârgăului va fi amenajată în zona RAAL și La Baltă. Autoritățile locale au două proiecte, cu o valoare totală de peste două milioane de lei, care presupune amenajarea a peste 170 de locuri de parcare, dar și o reamenajare a zonei.

„Lucrările, care vor fi realizate cu fonduri din bugetul local, includ amenajarea unor parcări în zona ansamblului de locuințe „La Baltă” unde nu există locuri de parcare special amenajate. Proiectul prevede construirea unei parcări auto, pe două niveluri, cu 60 de locuri de parcare, 32 de locuri la parter și 28 la terasă, dar și amenajarea unui număr de 81 de locuri de parcare la nivelul solului, totalizând 141 de locuri”, precizează Primăria Prundu Bârgăului, pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul include și reamenajarea urbanistică a zonei, modernizarea și amenajarea accesului pietonal și auto, dar și amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu verde.

Al doilea proiect include amenajarea a încă unui parking auto cu 28 de locuri de parcare, reamenajarea urbanistică a zonei RAAL, modernizarea și amenajarea accesului pietonal auto, dar și a locului de joacă pentru copii. În cadrul acestui proiect vor fi demolate și garajele din lemn amenajate de oameni în zonă.

În total, ambele proiecte au o valoare totală de peste două milioane de lei. Autoritățile locale estimează că aceste proiecte se vor transforma în realitate în cel mult doi ani.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...