-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

CUM a scos-o din partid, pe o bistrițeancă, școala absolvită

O bistrițeancă și-a dat demisia din partidul care a pus-o pe lista pentru europarlamentare. Gestul Cameliei Crișan a venit după ce un coleg de partid a numit-o incompatibilă cu valorile USR. Mai exact, școala absolvită o descalifică.

Camelia Crișan, originară din Bistrița, s-a stabilit în 1998 la București. Acolo lucrează ca lector universitar la SNSPA, fiind și cadru didactic asociat la Universitatea București.

Între 2009 și 2016 a condus departamentul de training al programului național Biblionet, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, asigurând investirea eficientă a aproximativ 6 milioane de dolari în formarea profesională a bibliotecarilor din România.

Anul trecut, bistrițeanca a revenit în orașul natal, alături de colegii din USR. Camelia Crișan era unul din candidații partidului pentru europarlamentare.

VIDEO: O bistrițeancă stabilită la București, printre candidații USR-Plus la europarlamentare

Zilele trecute, bistrițeanca, unul dintre cei mai vocali USR-iști de la București, și-a dat demisia din partid. Asta după ce un coleg de partid, Florin Danciu a ”adus la lumină” faptul că NU e compatibilă cu valorile USR.

„Vă solicit să constatați că, respectând prevederile legale, Camelia Crisan a semnat cel puțin un act de angajament cu Serviciul Roman de Informații și are grad militar în cadrul Serviciului Român de Informații. Astfel, vă rog să admiteți solicitarea mea de respingere a deciziei de admitere a Cameliei Crișan în USR și să o excludeți pe aceasta din rândul membrilor USR”, a precizat Florin Danciu în scrisoarea către conducerea USR, citat de presa națională.

Bistrițeanca a analizat situația și a ajuns la concluzia că școala absolvită într-adevăr o descalifică.

În urmă cu trei săptămâni un coleg a contestat la Biroul Național al USR acceptul adeziunii mele, accept primit în urmă cu doi ani. A reclamat că cei 4 ani petrecuți în INI pot fi considerați drept încălcarea unui punct din Regulamentul de Admitere a membilor USR, în speță: „Nu este sau nu a fost cadru al unui serviciu secret din România sau din străinătate“. Am cerut două opinii juridice și mi-a fost confirmat faptul că cei 4 ani petrecuți în INI, în baza contractului de școlaritate aferent încheiat cu această instituție, pot fi asimilați sintagmei „cadru al unui serviciu secret“. Având în vedere opiniile juridice primite, am decis să-mi înaintez demisia din USR în urmă cu aproximativ două săptămâni”, susține Crișan, citată de Bugetul.ro

Camelia este absolventă a Institutului Național de Informații (actuala Academie Națională de Informații), așa cum se poate vedea în CV-ul său, făcut public AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.