8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Cum au pus mâna 6 bistrițeni și o năsăudeancă pe indemnizații de sprijin și de 4.000 de lei, mințind că pandemia i-a lăsat fără venituri

Dacă unii sunt la un pas de sărăcie din cauza pandemiei de Covid, alții profită de ea și pun mâna pe indemnizații de sprijin de la Guvern care ajung și la 4.000 de lei. Poliția Economică a intrat pe fir, iar cei 6 bistrițeni și năsăudeanca ce au încercat să fenteze statul riscă închisoarea.

Inventivi din fire, unii reușesc să facă bani nemunciți chiar și în aceste vremuri tulburi. Este și cazul unei năsăudence și a 6 bistrițeni, care s-au gândit să profite de beneficiile oferite de stat pentru această perioadă.

„O femeie de 37 de ani din Năsăud și 6 bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani din Bistrița ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin ca urmare a întreruperii activității, determinată de starea de urgență și alertă instituite pe teritoriul României. Cele 7 persoane, ar fi declarat în mod fals că au obținut anterior stării de urgență și alertă, venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, declarații care ar conține date necorespunzătoare cu adevărul, existând indicii cu privire la faptul că ar fi obținut și alte categorii de venituri. Aceste persoane ar fi beneficiat până în prezent de indemnizații de sprijin, cu o valoare cuprinsă între 2000 de lei și 4000 de lei lunar”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean, într-un comunicat de presPractic, a

Practic, cele 7 persoane au primit lunar 75% din veniturile declarate, astfel că au ajuns să pună mâna lunar și pe 4.000 de lei. Cele 7 persoane sunt cercetate pentru înșelăciune și fals în declarații.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: