12.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cum au pus mâna 6 bistrițeni și o năsăudeancă pe indemnizații de sprijin și de 4.000 de lei, mințind că pandemia i-a lăsat fără venituri

Dacă unii sunt la un pas de sărăcie din cauza pandemiei de Covid, alții profită de ea și pun mâna pe indemnizații de sprijin de la Guvern care ajung și la 4.000 de lei. Poliția Economică a intrat pe fir, iar cei 6 bistrițeni și năsăudeanca ce au încercat să fenteze statul riscă închisoarea.

Inventivi din fire, unii reușesc să facă bani nemunciți chiar și în aceste vremuri tulburi. Este și cazul unei năsăudence și a 6 bistrițeni, care s-au gândit să profite de beneficiile oferite de stat pentru această perioadă.

„O femeie de 37 de ani din Năsăud și 6 bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani din Bistrița ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin ca urmare a întreruperii activității, determinată de starea de urgență și alertă instituite pe teritoriul României. Cele 7 persoane, ar fi declarat în mod fals că au obținut anterior stării de urgență și alertă, venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, declarații care ar conține date necorespunzătoare cu adevărul, existând indicii cu privire la faptul că ar fi obținut și alte categorii de venituri. Aceste persoane ar fi beneficiat până în prezent de indemnizații de sprijin, cu o valoare cuprinsă între 2000 de lei și 4000 de lei lunar”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean, într-un comunicat de presPractic, a

Practic, cele 7 persoane au primit lunar 75% din veniturile declarate, astfel că au ajuns să pună mâna lunar și pe 4.000 de lei. Cele 7 persoane sunt cercetate pentru înșelăciune și fals în declarații.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.