7.8 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

CUM l-a ajutat un italian stabilit la Bistrița, pe Simone Tempestini, să câștige Raliul Brașovului

Cea de-a 50-a ediție a Raliului Brașovului a avut loc în acest final de săptămână. Câștigător a fost Simone Tempestini, de la Napoca Rally Academy. Succesul său se datorează și contribuției unui italian stabilit în Bistrița de 10 ani de zile.

În perioada 25 – 27 martie a avut loc cea de-a 50-a ediție a Raliului Brașovului.

Competiția a avut toate ingredientele unui eveniment automobilistic de succes: atât probe noi, cât și unele clasice, una specială desfășurată pe timp de noapte, condiții meteo schimbătoare, suprafețe de rulare cu diverse grade de aderență și 82 de echipaje la start, printre care cvintuplul campion național Simone Tempestini și campionul modial WRC-2, Mads Østberg, conform bzb.ro.

Câștigător a ieșit Simone Tempestini, fiul unui pilot profesionist de curse, Marco Tempestini, a urcat pe podium alături de Sergiu Itu, care au concurat cu o Skoda Fabia R5.

Înainte de competiție, Simone Tempestini a declarat că participă cu gândul de a câștiga. În cadrul interviului, acesta a subliniat faptul că un aspect important, decisiv, este cel al alegerii cauciucurilor pentru competiție.

Pentru concursul de anul acesta de la Brașov, Simone Tempestini a cerut ajutor, în alegerea anvelopelor, unui italian stabilit la Bistrița.

Adriano Gioelli, care și el a fost copilot în competiții de acest gen, este stabilit la Bistrița, de 10 ani de el. Putem spune că e bistrițean. Ei bine, Simone Tempestini l-a contactat și l-a rugat să analizeze traseul de la Raliul Brașovului și să îi recomande cele mai bune anvelope, care să facă față provocărilor, astfel încât șansele de câștig să fie cât mai mari. Gioelli l-a sfătuit, Tempestini a ascultat și uite, că a câștigat. Deci putem spune că reușita se datorează și bistrițeanului nostru. Chiar i-a propus Tempestini o colaborare, pe termen lung, cu Napoca Rally Academy”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Marius Carnaru, prietenul italianului.

„Simone Tempestini a mers fară probleme până la final, reușind cea de-a șaptea victorie consecutivă în Raliul Brașovului, de data asta cu un avans de peste un minut și jumătate”, subliniază bzb.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...