16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

MIZERABILĂ – Așa a găsit DSP apa într-un sfert din comunele județului. Bacterii periculoase au fost găsite și la Colibița

Potrivit unui raport al calității apei pentru anul 2020, făcut public de Direcția de Sănătate Publică în apa din 17 localități din județ colcăie bacteriile și se regăsesc cantități însemnate de clor rezidual. VEZI dacă și comuna ta este pe listă:

E.Coli, Enterococci, Bacterii coliforme, Clostridium Perfringens, Amoniu, clor rezidual și turbiditate au găsit inspectorii DSP în nu mai puțin de un sfert din comunele din județ.

Pe lista localităților unde apa numai bună de băut nu este regăsim: Arșița (Măgura Ilvei), Colibița (Bistrița-Bârgăului), Ilva Mare, Ilva Mică, Leșu, Liviu Rebreanu (Năsăud), Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Milaș, Parva, Rebra, Romuli, Șanț, Târlișua și Șieu.

Situația cea mai rea o întâlnim în Leșu, unde au fost identificate: E.coli, Enterococci, Clostridiul Perfringens, Bacterii coliforme, turbiditate și clor rezidual. Aceleași bacterii au fost identificate și la Lunca lvei sau Rebra. În cartierul năsăudean Liviu Rebreanu s-a găsit inclusiv Amoniu în apa consumată de populație.

Probleme au fost găsite și în municipiu, fiind descoperite în apă E.Coli, Enterococci, Clostridium Perifringens, Bacterii coliforme și chiar Aluminiu. Nu lipsește nici clorul rezidual și turbiditatea.

Cel mai bine par să stea localitățile Arșița, Ilva Mică, Măgura Ilvei și Șieu, unde a fost identificat doar clor rezidual.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...