8.3 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult timp în această încăpere, baia trebuie să fie un spațiu plăcut și totodată practic pentru a-și îndeplini multiplele funcții.

Baia ta nu mai arată ca altădată? Plăcile de gresie și faianță albe și-au pierdut strălucirea, iar rosturile s-au murdărit? Același lucru e valabil și pentru mobilier? Dacă ești de părere că sunt absolut necesare o serie de schimbări în baie, dar nu ți le permiți, trebuie să știi că poți solicita un credit online urgent. Acesta îți oferă șansa de a achiziționa cele necesare pentru schimbarea aspectului băii tale. 

De asemenea, mai jos ai câteva sfaturi utile despre cum să-ți amenajezi baia simplu și rapid.

Pune plante în baie

Dacă ai o fereastră în baie, adică o sursă de lumină naturală, adu aici câteva plante sau flori ornamentale. Alege plante cărora le place umezeala și vei fi surprins cât de bine se vor adapta în acest loc.

Schimbă aspectul gresiei și al faianței

Suntem obișnuiți să alegem nuanțe de alb pentru rosturile dintre plăcile de gresie sau cele de faianță. Cu toate acestea, pentru a le da eleganță și un aspect aparte, le poți schimba culoarea. Le poți face bej, gri sau poți opta pentru o culoare similară cu nuanța gresiei. Este o schimbare cu care vei reuși să schimbi aspectul întregii încăperi și să-i dai un plus de farmec.

Și, dacă îți place să inovezi, poți vopsi plăcile de faianță și gresie vechi (de pe un perete sau din toată baia) cu vopsea specială. Poți opta pentru două nuanțe diferite care se combină perfect una cu cealaltă sau pentru aceeași nuanță atât pentru faianță, cât și pentru gresie. Cu siguranță baia ta va arăta minunat.

Folosește plăci de mozaic

Plăcile din mozaic sunt o sursă interesantă de culoare. Le poți folosi pe aproape orice suprafață din baie. De fapt, ideal este să te joci cu mozaicurile și să creezi propria ta operă de artă. De exemplu, pentru ca baia să-și schimbe aspectul, este suficient să lipești plăci mici de mozaic de jur împrejurul oglinzii vechi.

Decorează baia cu elemente noi

Acoperă un perete din baie cu panouri din lemn stratificat pentru a oferi băii o notă caldă. Lemnul închis la culoare va face spațiul să pară mai primitor.

Și dacă îl combini cu iluminat ambiental și cu o chiuvetă în același stil, baia ta va fi ca nouă.

Optează pentru un spațiu de depozitare altfel

Uneori, cele mai mici modificări sunt cele care ies cu adevărat în evidență. În ceea ce privește spațiul de depozitare, o variantă diferită și economică este alegerea unor produse de igienă personală ambalate în recipiente mici, pe care să le așezi pe o tavă decorativă din bambus sau alamă. Aspectul diferit al acestor produse va da o notă de eleganță băii tale.

De asemenea, coșurile mari din răchită pot fi folosite ca spații de depozitare, fiind perfecte pentru băile simple și neaglomerate.

Folosește oglinzi

Oglinzile fac parte dintre elementele low cost care pot schimba complet baia. Sunt elemente pe care le vedem și le folosim mereu. În funcție de preferințe, poți alege una ovală, una pătrată sau dreptunghiulară. Dacă ai două chiuvete, poți alege câte una din fiecare formă pentru fiecare chiuvetă.

Schimbă perdeaua de duș

Dacă folosești perdele de duș din vinil, cel mai bine este să le schimbi astfel încât să se potrivească cu restul accesoriilor de baie.

Iar dacă în baie folosești un paravan care ți se pare extrem de plictisitor, îi poți schimba aspectul lipind pe el folie autocolantă.

Alege diverse elemente decorative și accesorii

O modalitate de a renova baia simplu și rapid este să folosești elemente decorative din materiale naturale. Acestea pot schimba complet estetica unei băi.

Nu mai pune prosoapele pe suporturi metalice sau pe cuier. Alege o scăriță sau un suport din lemn masiv sau bambus pentru a-ți așeza prosoapele. În plus, dacă îți place să meșterești îți poți face singur o scăriță sau un suport.

Adaugă mici detalii personalizate

Și la final, te sfătuim să nu eziți să agăți acel tablou sau acea fotografie care îți place atât de mult. Important este ca și acest spațiu, la fel ca restul casei, să îți reflecte personalitatea.

Poți cu ușurință să amenajezi baia la care visezi dacă soliciți un credit rapid online. Creditul rapid online este soluția ideală dacă ai nevoie de bani pentru a face îmbunătățiri în locuință.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...