8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Cum să supraviețuiești unei scăderi a acțiunilor în 2022?

De la prăbușirea pieței bursiere din 1970, scăderile bursiere din 2022 sunt probabil cele care i-au lovit cel mai tare pe investitori. În acest an, piețele s-au confruntat cu o volatilitate extremă, probabil din cauza problemelor legate de creșterea inflației.

Pe măsură ce cifrele privind inflația au atins un maxim al ultimilor 40 de ani, piețele nu au încetat să scadă în iunie. După o scurtă alunecare pe 20 mai, indicele S&P 500 a căzut cu aproape 25 de procente, intrând într-o piață bear pe 13 iunie, mai exact.

Alt: Date privind piața bursieră cu o tendință de scădere

Aceeași problemă se manifestă în mod diferit pentru consumatori și investitori. În timp ce consumatorii ar fi afectați de probleme, de la scăderea puterii de cumpărare până la faptul că cazinourile lor online preferate nu oferă suficiente bonusuri cazino. Pentru investitori, însă, problema se referă la diminuarea valorii portofoliilor lor.

În prezent, investitorii sunt îngrijorați de soarta investițiilor lor din cauza unor presiuni precum multiplele creșteri agresive ale ratelor dobânzilor, creșterea prețurilor petrolului, războiul dintre Ucraina și Rusia și inflația galopantă care se manifestă la nivel mondial. În pofida acestui fapt, ar trebui să existe o modalitate prin care investitorii să se protejeze pentru a supraviețui declinului bursier. Acest articol va explora mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a supraviețui.

Criza bursieră

În general, o prăbușire a pieței bursiere reprezintă o scădere rapidă, de obicei neprevăzută, a prețurilor acțiunilor. Se produce atunci când un indice sau o bursă de valori majoră, într-o zi sau timp de câteva zile, scade cu cel puțin 10 procente. Scăderea pieței bursiere poate fi de scurtă durată sau prelungită.

De-a lungul anilor, au existat diferite cazuri de prăbușiri pe piața bursieră Major. În 1929, a avut loc infamul accident de pe Wall Street; în 1987, a avut loc Lunea Neagră; între 2001 și 2002, a avut loc spargerea bulei dot-com; în 2022, lumea a cunoscut un accident din cauza pandemiei COVID-19.

În timpul recesiunii economice, acțiuni precum cele din domeniul călătoriilor și al petrecerii timpului liber, al mobilierului pentru casă și al construcțiilor, pe lângă multe altele, tind să înregistreze performanțe scăzute, deoarece clienții lor se confruntă cu recesiunea și inflația.

Cum să supraviețuiești unui crash al pieței bursiere

Având în vedere volatilitatea actuală a pieței bursiere, este important să luați în considerare câteva lucruri care vă pot ajuta să vă protejați portofoliul de recenta prăbușire. Desigur, unele dintre acestea nu sunt leacuri, ci prevenții.

  1. Utilizați strategia de diversificare: Vă puteți aștepta la rezultate diferite dacă investițiile dumneavoastră sunt repartizate pe mai multe coșuri de clase de active, cum ar fi obligațiunile și acțiunile. Una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul de investiții și de a supraviețui declinului actual este de a vă diversifica sau de a vă distribui capitalul între investiții. Atunci când o industrie sau o acțiune este afectată de o zi proastă, alte investiții pot ajuta la acoperirea pierderilor.
  2. Faceți loc pentru o opinie alternativă: Ați putea angaja un consilier financiar profesionist care vă poate oferi o perspectivă independentă asupra planului dumneavoastră de investiții. Este obișnuit să vedeți planificatori financiari care își au consilieri financiari pentru un motiv similar. Faptul că știți pe cineva pe care să îl contactați și să împărtășiți perspectivele este un bonus, în special în vremuri grele.
  3. Efectuați o cercetare amănunțită a stocului: Este esențial să aveți o înțelegere clară a ceea ce dețineți și a motivelor pentru care îl dețineți. Aici intervine locul cercetării. Cu o cercetare bună, veți cunoaște punctele slabe, punctele forte și de ce aveți investiții în portofoliu. Cercetarea este principalul dvs. instrument atunci când evaluați valoarea fundamentală a unei acțiuni.

În timpul unei crize, detaliile pe care le-ați adunat vă vor ajuta să vă proteja de luarea unor decizii greșite cu privire la investițiile dvs. bune pe termen lung. Pe de altă parte, cercetările efectuate vă vor da o idee despre acțiunile la care trebuie să renunțați înainte de prea mult timp.

  1. Concentrează-te pe termen lung: Deoarece declinul pieței bursiere este deocamdată de neoprit, s-ar putea să vă fie greu să vedeți cum se reduce valoarea portofoliului dumneavoastră fără să luați măsuri pentru a face față acestei situații. Să te simți pesimist în legătură cu totul după o criză nu este anormal; cu toate acestea, cel mai bine ar fi să investești pe termen lung (aproximativ un deceniu). Investițiile pe termen lung vă vor face să vedeți cum volatilitatea acțiunilor dumneavoastră își urmează cursul înainte de a-și relua tendința tipică.
  2. Profitați de scăderea pieței: Ar trebui să considerați că scăderile pieței ca o oportunitate de a cumpăra acțiuni cu o valoare fundamentală mai mare la prețuri mai mici. Puteți pune deoparte niște fonduri pentru a vă pregăti pentru o vânzare fulger în momentul în care apare o criză (aveți o listă de acțiuni în care ați dori să investiți).

Concluzie

Scăderea pieței bursiere poate afecta mai mulți investitori și chiar îi poate arunca pe mulți într-o stare de confuzie. Așa se explică de ce trebuie să căutați toate mijloacele posibile pentru a vă ajuta investițiile pe termen lung. Ar trebui să evitați să permiteți ca emoțiile să controleze modul în care luați decizii. În schimb, încercați să căutați modalități fezabile prin care puteți supraviețui stării neplăcute a pieței bursiere.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.