21.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 10, 2025

Cum se văd oamenii din Bistrița, prin ochii unui blogger și fotograf din București: „Așa ceva n-am mai pățit până acum!”

Oamenii din Bistrița au devenit principalul motiv pentru care vreau să revin”, mărturisește un fotograf și blogger bucureștean. A petrecut câteva zile în orașul nostru, lăsându-se cucerit de laptele de pasăre de la Rapsodia, papricașul și taximetristul care i-a înseninat ziua… 

Fiecare zi mi-a dăruit o experiență faină din partea oamenilor care locuiesc la Bistrița, încă de la primul contact cu asfaltul orașului.

Taximetristul, un domn la vreo 60 de ani, m-a întâmpinat cu amabilitate. Iar starea de bine cu care am început ziua m-a însoțit până la final…”, a povestit scrie Ema Cojocaru, pe blogul Cărturești.ro.

Ema Cojocaru este fotograf, cititor, blogger literar. Scrie cronică de carte pe Lecturile Emei. A publicat proză scurtă în Revista de povestiri. Lunar moderează clubul de carte Bibliobibuli.

A fost unul dintre invitații festivalului Poezia e la Bistrița, și nu a ezitat să-și împărtășească impresiile.

La fiecare plimbare prin centru am întâlnit femei și bărbați care mi-au zâmbit din toată inima. Mi-au vorbit despre orașul lor, m-au invitat să le vizitez curtea. Sau mi-au dăruit diverse lucruri, de la cărți la obiecte lucrate cu mâinile lor.

Chiar și în gesturile mărunte, precum cel al domnișoarei ospătărițe care m-a ajutat să-mi leg colierul la gât, am simțit căldură și bunătate. Eu așa ceva n-am mai pățit până acum! Știam că ardelenii sunt ospitalieri, dar ce-am trăit la Bistrița a depășit orice așteptare… E drept că, dacă ai tendința să fii o persoană morocănoasă, magia n-o să se întâmple…”, a scris Ema Cojocaru. 

Pentru Ema Cojocaru a fost vizită la Bistrița și a admis că nu a rămas deloc cu impresia unui oraș sărac, îmbătrânit sau încremenit în timp. 

Ce-am mai experimentat la Bistrița? Frigănele cu dulceață și telemea, cum nu mai mâncasem din copilărie. Papricaș de pui și alte mâncăruri cu sos ca-n Ardeal… Lapte de pasăre, de care doar auzisem, și iată că a venit vremea să încerc acest desert neobișnuit la terasa Rapsodia”, a punctat Ema Cojocaru.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Bine ca nu te-ai întâlnit cu Marius Balan ca-ti schimbai părerea! Când începe sa-ti povestească ca nu are autorizație la casa și nici acum după ce-l linge în fund pe Turc în fiecare zi nu o primește chiar ca o luai la fuga!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO Năsăud angajează facturist și Controlor Calitate, Grand Hotel COROANA caută ospătar(ă)

Grand Hotel COROANA angajează ospătar(ă), iar STEWO Năsăud caută facturist Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la BCVO Logistics, unde este nevoie de planificatori transport, dar și la Sergiana, IPROEB, GB Instaplan, Polimed, TeraSteel.  Oferta completă, mai jos:

Cele mai noi modele Škoda vin la Bistrița, la Caravana Škoda 2025

Caravana Škoda 2025: În 27 și 28 septembrie, parcarea Bistrița Retail Park (lângă Selgros) se va transforma într-un adevărat showroom în aer liber, unde pasionații de mașini și familiile bistrițene sunt invitați să descopere cele mai noi modele Škoda, să participe la test drive-uri și să se bucure de surprize, concursuri și premii atractive.

NOI locuri de muncă, disponibile la Grand Hotel Coroana, Fan Courier, BCVO Logistic, TeraSteel

Grand Hotel COROANA angajează ospătar(ă), iar Crama JELNA  caută ospătar & barman care știu să pună vibe-ul în pahar și povestea pe masă. BCVO Logistics caută planificatori transport. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Polimed, TeraSteel, Sergiana și IPROEB. Oferta completă, mai jos: