6.2 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cum vor să scape de cerșetori doi primari din județ? De la confiscarea sumelor făcute, la decăderea din drepturile părintești

Eradicarea cerșetoriei se numără printre planurile celor doi primari liberali, Ioan Turc de la Bistrița și Dorin Vlașin de la Năsăud. Abordările lor sunt, însă diametral opuse: unul vrea să scape de cerșetori prin confiscarea sumelor făcute din această activitate, în timp ce altul se gândește la decăderea din drepturile părintești a celor care-și folosesc copiii în acest scop.

Confiscarea sumelor „câștigate” din cerșetorie, aceasta pare să fie soluția găsită de primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin. Acesta crede că astfel, cerșetorii nu vor mai fi atrași la Năsăud, în special în zilele de târg.

La fel ca și primarul Ioan Turc, acesta vrea să scape de cei cu mâna întinsă din diferite zone ale orașului.

„Sunt pregătit să merg până în decăderea drepturilor părintești în cazul celor care își folosesc copiii pentru a cerși, prin instanță. Pe partea socială, pregătim la Unirea un spațiu unde să putem să îi ducem pe acești oameni. Mai mulți sunt cei care vin din afara Bistriței, decât cei din oraș. Sunt pregătit, inclusiv la trenuri dimineața: în momentul în care coboară din tren avem mașini îi ducem la Unirea, pe urmă îi aducem la tren și îi trimitem acasă. Dacă astăzi vin, mâine vin, poimâine vin și nu mai câștigă, nu mai vin”, a explicat aseară, primarul Ioan Turc, la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că momentan nu poate rezolva această problemă, întrucât Poliția Locală, care în mod normal se subordonează Primăriei Bistrița, a fost preluată de Poliția Română, pe durata stării de urgență și respectiv alertă. Odată ce-și va recupera polițiștii locali, Ioan Turc nu crede că are nevoie de mai mult de 3 luni pentru a rezolva această problemă.

Întreaga emisiune în care a fost invitat primarul Ioan Turc o puteți urmări mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/c2WVw3zeh-8″ aspect_ratio=”1280:578″ loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...