14.6 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

VIDEO – Primarul Ioan Turc admite că „șeful ISJ BN și-a făcut datoria oarecum mecanic. L-am compătimit…”

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Ioan Turc s-a referit și la problema care a încins săptămâna trecută spiritele în oraș: desființarea unor clase unice din liceele vocaționale. „Șeful ISJ BN și-a făcut datoria oarecum mecanic. L-am compătimit pe profesorul Mihai Mureșan pentru ce a avut de îndurat în perioada aceasta…

Primarul Ioan Turc a recunoscut că a fost sunat și de părinți în legătură cu această problemă în care, de altfel, s-a implicat direct.

Inspectoratul Școlar și-a făcut treaba conform metodologiei primite. Aceste probleme au existat peste tot în țară. Dar este de nepermis să elimini clase vocaționale. Am făcut și eu școala de muzică”, a mărturisit primarul Ioan Turc, adăugând că el însuși a studiat vioara în tinerețe.

Edilul a povestit că a luat legătura cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, explicându-i care este situația la Bistrița.

Ioan Turc a subliniat că l-a sunat pe ministrul Educației în calitate de primar, și nicidecum în calitate de coleg de partid. Mai ales având în vedere că toți directorii școlilor încheie contracte de management cu primăriile.

Primarul Bistriței a negat faptul că lucrurile s-ar fi rezolvat politic. „În calitate de primar, și nu de președinte al filialei PNL BN, aș fi sunat și un ministru PSD. Dacă nu eram primar, nu mi-aș fi permis să sun. Lucrurile s-au rezolvat fericit din punct de vedere administrativ și profesional”, a punctat Ioan Turc.

I-am transmis domnului Mihai Mureșan că îmi asum eu răspunderea pentru păstrarea acelor clase. S-au depus și din alte părți memorii și am primit confirmarea faptului că numărul de elevi per clasă va scădea. Datorită acestui lucru, pot fi menținute suplimentar încă 13 clase la nivel de județ. Avem o singură problemă, la Liceul Sportiv. Fac tot posibilul să reușesc ca și la Liceul Sportiv să rămână o clasă de Mediu…”, a mai spus primarul Ioan Turc.

Șeful ISJ BN și-a făcut datoria oarecum mecanic. L-am compătimit pe profesorul Mihai Mureșan pentru ce a avut de îndurat în perioada aceasta. Nu este un om rău, a fost sunat de nenumărați oameni, s-au dus părinți și comisii peste comisii… Nu i-a fost ușor”, a recunoscut primarul Ioan Turc.

Alte detalii despre activitatea administrativă a primăriei Bistrița pot fi descoperite urmărind întreaga emisiune, mai jos:  

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/c2WVw3zeh-8″ aspect_ratio=”864:486″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: