12.3 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Curtea de Conturi a dat peste un DEZASTRU la ANAF. La DSP s-au stabilit „greșit” salariile, sporurile și premiile

Potrivit ultimului raport al Curții de Conturi, la DSP Bistrița-Năsăud s-au stabilit greșit salariile, sporurile și premiile angajaților. Cele mai multe probleme, însă, au fost găsite la Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Curtea de Conturi a publicat raportul său rezultat în urma controalelor de anul trecut, pentru anul 2019. Inspectorii Curții de Conturi au identificat nereguli la mai multe instituții din județ.

La DSP Bistrița-Năsăud, de exemplu, au fost stabilite eronat drepturile de natură salarială, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual și persoanelor cu funcții de conducere.

Potrivit aceluiași raport, la AJOFM Bistrița-Năsăud s-au acordat indemnizații de șomaj și venituri complementare fără respectarea legislației unor beneficiari care au realizat concomitent și venituri incompatibile cu drepturile primite din acest buget. De asemenea, au fost subvenționate locuri de muncă în cuantum mai mare decât cel calculat în raport cu timpul de lucru efectiv lucrat de angajați.

Cele mai multe nereguli au fost identificate însă la Administrația Județeană a Finanțelor Publice. Inspectorii Curții de Conturi spun că nu au fost înregistrate în scopuri de TVA persoane fizice și juridice care au realizat venituri totale peste plafonul de scutire la plata taxei pe valoare adăugată sau că au găsit neconcordanțe între declarațiile fiscale și declarațiile informative depuse de contribuabili privind obligațiile la bugetul general consolidat

Nu a fost respectată procedura privind declararea contribuabililor inactivi și a fost efectuat controlul rambursării de TVA cu încălcarea dispozițiilor legale în materie. Organele fiscale nu au investigat neconcordanțele din declarațiile fiscale ale contribuabililor ce conțin indicii privind nedeclararea tuturor impozitelor și taxelor cuvenite bugetului de stat.

Controalele fiscale desfășurate de ANAF nu au respectat normele, metodologiile și tematicile. Măsurile de executare silită n-au fost aplicată sau au fost aplicate parțial, n-au fost respectate termenele prevăzute de lege pentru luarea măsurilor în vederea recuperării creanțelor de la contribuabilii cu datorii la bugetul general consolidat.

S-au acordat amânări la plată fără respectarea prevederilor legale și nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cazul nedepunerii sau depunerii cu întârziere a declarațiilor fiscale sau a situațiilor financiare.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.