-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Curtea de Conturi: Consiliul Județean s-ar fi făcut că plouă și n-ar fi încasat taxe în valoare de peste 80.000 de lei

Inspectorii Curții de Conturi au ajuns la concluzia că în anul 2016, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud n-ar fi urmărit încasarea cotei de 40% din taxa asupra mijloacelor de transport de mare tonaj, care a fost în prima fază încasată de unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Bistrița-Năsăud. Abaterile identificate se apropie de 70.000 de lei.

De asemenea, potrivit Curții de Conturi, Consiliul Județean nu a stabilit și deci nici nu a încasat taxe privind regimul drumurilor. Abaterile constatate ajung la 13.000 de lei. Este vorba în principal de panourile amplasate pe domeniul public al județului.

„Inventarierea tuturor creanțelor bugetului județean reprezentând impozit pe mijloacele de transport marfă cu masa autorizată egală sau mai mare de 12 tone, majorările de întârziere, precum și amenzile aferente, înregistrarea sumelor în evidența contabilă și dispunerea măsurilor legale în vederea încasării integrale. (…) Extinderea verificărilor și identificarea tuturor beneficiarilor de acorduri prealabile care nu au solicitat și achitat autorizațiile de amplasare sau acces aferente, încheierea contractelor pentru utilizare și acces în zona drumului public”, este recomandarea Curții de Conturi.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...