1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Curtea unei case din centrul istoric, „salvată” și transformată în galerie permanentă de artă și loc pentru spectacole

Fundația Petrus Italus Trust, alături de municipalitate, reamenajează curtea unei case din centrul istoric lăsată în voia sorții. Aceasta va deveni o galerie permanentă de artă, dar și loc pentru concerte, proiecții de filme, prezentări sau degustări de produse tradiționale.

Fundația Petrus Italus Trust, alături de Primăria Bistrița derulează o acțiune pilot, care presupune reamenajarea curții unei case din centrul istoric și „redarea” sa comunității locale.

Este vorba despre o casă situată la nr 14-16 pe strada Dornei. Zona va fi igienizată, iar în curtea imobilului vor fi amenajate podiumuri și vor fi amplasate lumini ambientale, după conceptul realizat de arhitectul Corneliu Făgărășan, expert voluntar al Fundației Petrus Italus Trust. Locația va fi inaugurată în 28 mai, evenimentele având loc între orele 19:00 și 22:00.

„Aici vor avea loc diverse activități: concert de jazz, proiecție film documentar, prezentare design vestimentar, degustare produse tradiționale. Accesul este gratuit și se face prin pasajul VI, parte din Axa Coroanei. Înainte a acestui eveniment, de la ora 17, pe str. Gh. Șincai, nr 20 va fi inaugurată o nouă galerie de artă, unde va fi vernisată o expoziție colectivă de fotografie dedicată temei patrimoniului. Acest spațiu va deveni o galerie permanentă numită „Galeria 20”. Aceste noi spații sunt puse la dispoziția comunității prin acordul și implicarea proprietarilor și utilizatorilor, ca un demers de parteneriat public-privat”, precizează Primăria Bistrița.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...