13 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Curtea unei case din centrul istoric, „salvată” și transformată în galerie permanentă de artă și loc pentru spectacole

Fundația Petrus Italus Trust, alături de municipalitate, reamenajează curtea unei case din centrul istoric lăsată în voia sorții. Aceasta va deveni o galerie permanentă de artă, dar și loc pentru concerte, proiecții de filme, prezentări sau degustări de produse tradiționale.

Fundația Petrus Italus Trust, alături de Primăria Bistrița derulează o acțiune pilot, care presupune reamenajarea curții unei case din centrul istoric și „redarea” sa comunității locale.

Este vorba despre o casă situată la nr 14-16 pe strada Dornei. Zona va fi igienizată, iar în curtea imobilului vor fi amenajate podiumuri și vor fi amplasate lumini ambientale, după conceptul realizat de arhitectul Corneliu Făgărășan, expert voluntar al Fundației Petrus Italus Trust. Locația va fi inaugurată în 28 mai, evenimentele având loc între orele 19:00 și 22:00.

„Aici vor avea loc diverse activități: concert de jazz, proiecție film documentar, prezentare design vestimentar, degustare produse tradiționale. Accesul este gratuit și se face prin pasajul VI, parte din Axa Coroanei. Înainte a acestui eveniment, de la ora 17, pe str. Gh. Șincai, nr 20 va fi inaugurată o nouă galerie de artă, unde va fi vernisată o expoziție colectivă de fotografie dedicată temei patrimoniului. Acest spațiu va deveni o galerie permanentă numită „Galeria 20”. Aceste noi spații sunt puse la dispoziția comunității prin acordul și implicarea proprietarilor și utilizatorilor, ca un demers de parteneriat public-privat”, precizează Primăria Bistrița.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.