-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

O bistrițeancă, cea mai bună în meciul decisiv cu Macedonia! Daciana Hosu a închis poarta și califică România în grupa finală

Daciana Hosu a fost portarul senzațional al echipei naționale de handbal feminin a României în ultimul meci din preliminariile EURO 2022. Bistrițeanca a avut un procentaj greu întâlnit în handbal.

Daciana Hosu a început handbalul la Bistrița, orașul în care s-a și născut în 1998. Primele ore și bazele handbalului i-au fost puse de antrenoarea Carmen Mican, actual profesor de educație fizică la Liceul cu Program Sportiv Bistrița.

În meciul din data de 9 noiembrie de la Skopje unde România a întâlnit Macedonia de Nord, Daciana a făcut un meci senzațional cu multe parade, inclusiv paradă dublă. Astfel a avut un coeficient în poartă greu de crezut: 50%! Grație bistrițencei, pe de o parte, România s-a calificat în grupele finale ale Campionatului European din 2022.

A fost aleasă cea mai bună jucătoare de pe teren și a fost premiată cu MVP-ul partidei.

Competiția se desfășoară până în 20 noiembrie în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. România a făcut parte din grupa C, unde a avut adversare puternice: Franța, Țările de Jos și Macedonia de Nord.

Mai multe detalii despre Daciana Hosu:

După ce a petrecut bună parte din juniorat la LPS, Daciana a plecat la Brașov unde a făcut parte din echipa de junioare a Coronei. După numai un an, a intrat la echipa mare a Coronei Brașov unde a apărat timp de cinci ani, inclusiv în Liga Florilor MOL și Cupa EHF.

Echipa ei a fost descoperită cu dopaj și a fost eliminată din competiție, iar mai apoi clubul s-a desființat pentru o perioadă, jucătoarele fiind suspendate din activitate.

Daciana s-a întors mai apoi la una dintre cele mai puternice formațiuni din liga feminină a României, SCM Râmnicu Vâlcea, unde este folosită des de antrenorul Benth Dahl.

Face parte din lotul de senioare a României la handbal feminin și își împarte postul de portar cu Yuliya Dumanska și Diana Ciucă.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: