8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă. În acest sens, vor fi investite 1,5 miliarde euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii, fonduri de la bugetul național, care vor fi alocate până în 2027. Hotărârea a fost adoptată în ședința de Guvern și vizează, între altele, creșterea suprafaței irigate de la 1,8 milioane hectare la 2,6 milioane hectare.

Guvernul condus de PNL face toate demersurile astfel încât să nu mai avem probleme la acest capitol în viitor, folosind atât fonduri de la buget, cât și fonduri europene. În același timp, Guvernul susține fermierii români prin măsuri dedicate. Acordarea primei de 10% din valoarea producției procesate este o măsură inclusă în Programul Sprijin pentru România, cu un plafon de 200 mil euro. 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri și procesatori. Această măsură va încuraja fermierii români să prelucreze în țară produsele agricole, va asigura necesarul pieţei interne şi va reduce presiunea asupra stocurilor şi preţurilor la alimente.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Dar despre bunastarea romanilor ce aveti sa ne sphneti…exceptand clasa politica, bugetarii si europarlamentarii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.