8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă. În acest sens, vor fi investite 1,5 miliarde euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii, fonduri de la bugetul național, care vor fi alocate până în 2027. Hotărârea a fost adoptată în ședința de Guvern și vizează, între altele, creșterea suprafaței irigate de la 1,8 milioane hectare la 2,6 milioane hectare.

Guvernul condus de PNL face toate demersurile astfel încât să nu mai avem probleme la acest capitol în viitor, folosind atât fonduri de la buget, cât și fonduri europene. În același timp, Guvernul susține fermierii români prin măsuri dedicate. Acordarea primei de 10% din valoarea producției procesate este o măsură inclusă în Programul Sprijin pentru România, cu un plafon de 200 mil euro. 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri și procesatori. Această măsură va încuraja fermierii români să prelucreze în țară produsele agricole, va asigura necesarul pieţei interne şi va reduce presiunea asupra stocurilor şi preţurilor la alimente.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Dar despre bunastarea romanilor ce aveti sa ne sphneti…exceptand clasa politica, bugetarii si europarlamentarii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...