22.4 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

VIDEO: De 8 ani de zile, o păpușă îi amintește lui Radu Moldovan cât de prețioasă este viața…

În 2013, la un an de când a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean, Radu Moldovan a trecut printr-un moment greu de uitat. Oameni și copii cu jucării în brațe protestau în fața Consiliului Județean. De atunci, o păpușă care ocupă un loc special în biroul său îi amintește permanent cât de prețioasă este sănătatea și viața celor din jur. 

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a recunoscut că în biroul său o păpușă are un loc special. Este jucăria cu care trebuia să se joace un copil – Antonia, din Năsăud.

Fetița de 4 ani a ajuns la spital în 2013, însă nu a fost diagnosticată și tratată corect de medicii din două spitale ale județului. A murit, după câteva zile de chinuri, pe masa de operație a unui spital din Cluj.

Tragedia prin care au trecut părinții Antoniei atunci a generat un protest trist – primul de acest gen în județ și în țară. A fost protestul în care – pentru prima dată – pacienții s-au revoltat împotriva medicilor și a sistemului plin de carențe.

VIDEO: O jucărie care să le amintească de Antonia și să-i inspire să facă lucruri bune

Confruntat cu păpușa Antoniei și vizibil emoționat, Radu Moldovan a mărturisit că își amintește de acea situație tragică. „A fost un moment foarte complicat și greu… De 8 ani, păpușa aceasta are un loc special la mine în birou. De fiecare dată când am făcut câte ceva pentru spital, am făcut cu gândul la ceea ce s-a întâmplat atunci. Încercând să mă pun în situația de a avea eu o astfel de problemă…”, a mărturisit Radu Moldovan.

S-ar putea ca nimic să nu fie întâmplător. Acesta este un caz tragic… Dar vinerea trecută a avut loc un alt accident foarte grav, în care a fost implicată o fetiță de 10 ani… Eu fusesem la spital, la recepția tehnică a heliportului. Plecasem la o întâlnire la Consiliul Județean, cu cei de la CNAIR și primarii de pe Valea Ilvelor și Bârgăului. Colega mea, Mihaela Ivan, îmi făcea semn să mă uit la telefon. Când am terminat cu ședința și am verificat telefonul, mai să-l scap din mână…

La 8 ani de zile distanță de la tragedia cu Antonia, o fetiță care a avut ghinion și a suferit un grav traumatism cranio-cerebral grav – a fost salvată… Fetița ar mai fi avut de trăit vreo 10 minute după ce a fost adusă la spital. În schimb a fost salvată, fiind introdusă în operație la 40 de minute de la accident.

Acum vorbește cu părinții și mănâncă… Fără compartimentul de neurochirurgie, fără investițiile făcute în blocul operator, azi poate am fi discutat despre o altă situație tragică…”, a mai povestit Radu Moldovan.

Mă bucur că eforturile pe care le-am făcut la spital au adus în acești ani în jur de 70 de noi medici care fac minuni la noi…”, a spus Radu Moldovan.

Președintele CJ BN a recunoscut că păpușa primită atunci, în 2013, a fost un factor important care l-a convins că lucrurile în Spitalul Județean trebuie schimbate. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, IMP România are nevoie de un șef de linie priceput

BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști, asistent manager & marketing și însoțitor de grup charter Grecia / Bulgaria. IMP România are nevoie de un șef de linie priceput. Oferta completă, mai jos: 

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...