25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

De anul viitor plătim mai mult pe locurile de parcare. Cu cât cresc taxele:

Municipalitatea are în plan să mărească taxele percepute pentru parcări. Este vorba atât de cele de reședință, cât și cele publice. Astfel, în cazul parcărilor de reședință, abonamentul anual va crește cu 60 de lei.

Pregătiți-vă ca anul viitor să scoateți mai mulți bani din buzunare pentru parcările publice și cele de reședință. Primăria Bistrița vine cu scumpiri serioase atât ale abonamentelor, cât și ale plăților pe o durată limitată de timp.

Deocamdată proiectul de hotărâre nu a fost pus pe masa consilierilor locali, însă acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat, mai ales că scumpirile se vor aplica din 1 ianuarie 2022.

Primăria Bistrița n-a mai umblat la taxele pe parcări din anul 2018. Noile proiecte ce prevăd amenajarea unor noi locuri de parcare au determinat municipalitatea să crească prețurile practicate.

Astfel, dacă până acum plăteați 180 de lei pe an pentru un loc de parcare de reședință, anul viitor veți plăti 240 de lei. Pentru al doilea loc de parcare veți plăti 300 de lei.

Până acum, dacă ocupați un loc de parcare public pentru 30 de minute plăteați un leu, de la anul veți plăti doi lei pentru jumătate de oră. Pentru o oră veți plăti 3 lei, iar pentru o zi 20 de lei. Momentan ora costă doi lei, iar o zi întreagă 15 lei. Abonamentul de parcare lunar pentru parcările publice rămâne neschimbat. O lună vă costă 70 de lei, un trimestru 180 de lei și un an 480 de lei. Nu plătesc taxa de parcare cei care au autoturisme electrice.

Instituțiile sau firmele pot să rezerve maxim două locuri de parcare. Prețul pe an a crescut și aici de la 1.200 de lei, la 1.500 de lei. Instituțiile care asigură servicii publice nu vor plăti pentru cele două locuri de parcare.

În prezent, peste 93% din cele peste 10.000 de locuri de parcare de reședință sunt ocupate. Majorarea taxelor va duce la o creștere a veniturilor din parcări cu 30%, estimează municipalitatea.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Undeva in regulamentul privind parcarile de resedinta se spune ca pentru al doilea autoturism se plateste mai mult. E putin cam vaga aceasta exprimare : al doilea autoturism pe aceeasi persoana, pe acelasi domiciliu, sau cum ?
    Tot acolo se spune ca la fiecare apartament este asigurat un singur loc de parcare de resedinta. Unde stau eu exista 2 familii care au 4 locuri de parcare, cite 2 locuri pe acelasi apartament, din 6 disponibile. Pina la urma care este varianta corecta ? Regulamentul privind parcarile se poate consulta pe site-ul Primariei Bistrita…

  2. Parcarea de reședință se mărește cu 33%!!!
    De ce???? Este corelata cu inflația, cu rata de schimb leu/euro????
    De ce???? Ca pe Primarie nu ii costa nimic aceste locuri de parcare!!!
    SE SCUMPESC PENTRU CA POT!!!!! Sa aibă bani de băgat în buzunar!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...