8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

VIDEO – Concert extraordinar la Palatul Culturii Bistrița cu Violoncellissimo – unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale din România

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani. S-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu. Acesta, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

Vineri, 8 octombrie 2021, avem onoarea să-i ascultăm într-un concert extraordinar, de la ora 19.00, la Palatul Culturii din Bistrița.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes.

Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent. Atunci 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – într-un concert demn de cartea recordurilor”, după cum scria presa vremii.

În 2013 și 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate. Între acestea, este Concertul cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Paris.

Muzicienii de la Violoncellissimo au fost invitați să cânte și de Ziua Culturii Naționale sau la Gala premiilor UNITER. Au făcut parte din proiectul Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018. Violonceliștii ansamblului au strălucit, totodată la Washington, Paris, Bruxelles, Beijing şi Luxemburg, în 2018 şi 2019.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: