24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

De azi, medicii din Bistrița pot locui la hotel, pentru a-și proteja familiile și prietenii de coronavirus

Voluntarii Clubului Rotary Bistrița Nosa, în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Județean de Urgență Bistrița au demarat proiectul „Împreună pentru sănătate! END COVID-19”. Pentru a stopa răspândirea Covid-19, medicii de la spital pot locui, începând de astăzi, la hotel.

Având în vedere contextul răspândirii noului coronavirus în comunitățile noastre, precum și nevoia de a proteja personalul din linia I al Spitalului Județean de Urgență în lupta împotriva contaminării cu noul COVID-19, Clubul Rotary Bistrița Nosa a închiriat hotelul Krone.

Este vorba despre un parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 

În cadrul acestui demers, Rotary Club Bistrița Nosa a închiriat și pune la dispoziția personalului medical din spital – cu titlu gratuit – Hotelul Krone situat în apropierea spitalului.

Începând de astăzi, 2 aprilie, cele 40 de camere duble vor putea fi locuite de personalul medical, pe întreaga durată a stării de necesitate.

Clubul Rotary asigură, pe durata proiectului, plata chiriei spațiului și a utilităților aferente. Tot ei vor pune la dispoziție și dotarea cu un necesar de bază.

Este vorba despre mașini de spălat rufe, fier de călcat, aspirator, cuptor microunde, frigidere, apă, prosoape de hârtie, dar și un 1 rând de lenjerii de pat.

„Considerăm că această măsură este necesară pentru a proteja familiile personalului medical al SJU Bistrița, având în vedere riscul crescut de infectare”, susțin voluntarii.

Demersul nu ar fi fost posibil fără încrederea partenerilor Rotary Bistrița Nosa – Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Spitalul Județean din Bistrița. „Mulțumim sponsorilor care sunt alături de noi și au contribuit financiar sau cu materiale la acest proiect: SC INTEX S.A, BIASICOM SRL, TERAPLAST S.A, ASIRAL INVESTMENT SRL – Sucursala Distributie Electrica Bistrița, ELECTRO URSA SERVCOM, DOMDUK ROM SRL, RUNCAN CONSTRUCT SRL, SERVIFORM SA, Suporterii dinamoviști proiect DoarDinamoBucuresti, Magazinele 3.79 + Bistrița (SC Prima Pap SRL)”, au mai subliniat cei de la Rotary Bistrița Nosa. 

„Președintele Rotary International, Mark Maloney, spunea recent că efortul întregii lumi în lupta împotriva COVID-19 depinde de măsurile luate. Iar Rotary are capacitatea unică de a contribui la aceste eforturi, în fiecare comunitate și în fiecare țară”, au conchis voluntarii care au inițiat acest proiect. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.