-5.4 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 26, 2022

De azi, medicii din Bistrița pot locui la hotel, pentru a-și proteja familiile și prietenii de coronavirus

Voluntarii Clubului Rotary Bistrița Nosa, în parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Județean de Urgență Bistrița au demarat proiectul „Împreună pentru sănătate! END COVID-19”. Pentru a stopa răspândirea Covid-19, medicii de la spital pot locui, începând de astăzi, la hotel.

Având în vedere contextul răspândirii noului coronavirus în comunitățile noastre, precum și nevoia de a proteja personalul din linia I al Spitalului Județean de Urgență în lupta împotriva contaminării cu noul COVID-19, Clubul Rotary Bistrița Nosa a închiriat hotelul Krone.

Este vorba despre un parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 

În cadrul acestui demers, Rotary Club Bistrița Nosa a închiriat și pune la dispoziția personalului medical din spital – cu titlu gratuit – Hotelul Krone situat în apropierea spitalului.

Începând de astăzi, 2 aprilie, cele 40 de camere duble vor putea fi locuite de personalul medical, pe întreaga durată a stării de necesitate.

Clubul Rotary asigură, pe durata proiectului, plata chiriei spațiului și a utilităților aferente. Tot ei vor pune la dispoziție și dotarea cu un necesar de bază.

Este vorba despre mașini de spălat rufe, fier de călcat, aspirator, cuptor microunde, frigidere, apă, prosoape de hârtie, dar și un 1 rând de lenjerii de pat.

„Considerăm că această măsură este necesară pentru a proteja familiile personalului medical al SJU Bistrița, având în vedere riscul crescut de infectare”, susțin voluntarii.

Demersul nu ar fi fost posibil fără încrederea partenerilor Rotary Bistrița Nosa – Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Spitalul Județean din Bistrița. „Mulțumim sponsorilor care sunt alături de noi și au contribuit financiar sau cu materiale la acest proiect: SC INTEX S.A, BIASICOM SRL, TERAPLAST S.A, ASIRAL INVESTMENT SRL – Sucursala Distributie Electrica Bistrița, ELECTRO URSA SERVCOM, DOMDUK ROM SRL, RUNCAN CONSTRUCT SRL, SERVIFORM SA, Suporterii dinamoviști proiect DoarDinamoBucuresti, Magazinele 3.79 + Bistrița (SC Prima Pap SRL)”, au mai subliniat cei de la Rotary Bistrița Nosa. 

„Președintele Rotary International, Mark Maloney, spunea recent că efortul întregii lumi în lupta împotriva COVID-19 depinde de măsurile luate. Iar Rotary are capacitatea unică de a contribui la aceste eforturi, în fiecare comunitate și în fiecare țară”, au conchis voluntarii care au inițiat acest proiect. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...