-0.4 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 4, 2021

DE CITIT: O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. Homeric…!

O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii. „Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…

Nu putea fi decât un eveniment cald, foarte plăcut şi cu multe, multe surprize…”, a mărturisit autoarea Doina Ruşti, invitată recent, la Biblioteca Judeţeană George Coşbuc, pentru a-şi prezenta cel mai recent roman – Homeric.

Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița şi a profesoarelor Alina Tomi şi Roxana Kovacs. Elevii acestora au pus în scenă chiar şi o scenetă „decupată” din Homeric.

[arve url=”https://youtu.be/qpMJisOIKOo” /]

Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…” – a consemnat criticul Paul Cernat, referindu-se la volumul Homeric.

Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas…”, a explicat autoarea Doina Ruști.

[arve url=”https://youtu.be/Ja-hTMMAg94″ /]

Homeric este prezentată pe site-ul Editurii Polirom, de unde cartea poate fi şi achiziţionată:  „Când din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani, începe să bântuie o stafie. Iar oamenii dispar, unul câte unul, printre dispăruți numărându-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora. În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar, așa cum se întâmplă în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește…

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...