-4 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Bolnavi, de când erau mici, soarta le-a mai dat o lovitură cruntă, recent. Le-a mai rămas speranța

Abia își mai putea opri lacrimile, în timp ce ne povestea despre soarta lor cea crudă. Doar din când în când mai zâmbea cu colțul ochiului, când pomenea nepoțelul sau oameni care fac fapte bune… Le-a mai rămas speranța că mai există suflete bune pe lumea aceasta.

Ne-a așteptat în pragul ușii, la intrarea într-o căsuță micuță. Proptit în baston și de marginea ușii, un zâmbet i-a apărut în colțul gurii când ne-a văzut. Cineva îi vizitează! Că de stat singuri în casă, sunt sătui.

Nenea Nelu și tanti Ioana s-au așezat, încet, pe scaune, ascultând motivul vizitei noastre. Apoi, nenea Nelu a început să plângă și nu reușea să-și stăpânească lacrimile.

Soarta a fost crudă cu cei doi. La vârsta de un an, amândoi au fost diagnosticați cu poliomielită. Nenea Nelu a rămas cu paralizie la piciorul drept, în jurul căruia are ca un cadru din fier, ca să nu se îndoiască genunchiul. Tanti Ioana a rămas cu paralizie la piciorul stâng.

Ca și cum nu le era destul de greu și așa, soarta le-a mai dat lovituri.

La vârsta de 10 ani, nenea Nelu a fost în comă și a făcut hepatită. De atunci tot are probleme la ficat. Recent i-au găsit niște noduli. Rezultatele biopsiei le vor afla în câteva zile. Acum 7 ani de zile, a făcut și un atac cerebral, și mâna dreaptă i-a rămas parțial paralizată.

Tanti Ioana a căzut, în timp ce mergea prin sat, și și-a zdrobit piciorul drept. Câteva luni a stat numai în pat, având ambele picioare nefuncționale. Acum se mișcă încet, cu cârje.

Bucuria lor, în tot acest necaz, era fata lor. Dar soarta i-a lovit și aici. În 16 octombrie, anul acesta, lumina ochilor lor a trecut la cele veșnice, după doi ani de tratamente pentru leucemie.

Când i-a fost dat diagnosticul, ea era însărcinată. I-au făcut cezariană și micuțul s-a născut prematur, la șapte luni. Dar a supraviețuit și acum e un voinic ce aduce zâmbet pe fețele triste ale bunicilor lui.

Nelu și Ioana se descurcă cum pot. Au un „cărucior electric” bunicel și unul stricat. Așteaptă un altul nou. Au ceva promisiuni, dar nu știu când îl vor vedea.

Au mare nevoie de păpuci ortopedici, cu înălțător în interior. Și pentru tanti Ioana un baston, că ea nu prea e adepta „condusului”. Își caută și un instalator care să le rezolve o problemă cu hidroforul. Și apoi, poate vor putea să își ia și o mașină de spălat, că la tanti Ioana îi e tare greu să spele de mână.

Nenea Nelu speră să își poată schimba cadrul de fier din jurul piciorului drept. E vechi, ruginit, sudat și resudat.

În rest, orice le-ar face viața mai ușoară, e binevenit. Cu siguranță vor zâmbi, chiar dacă va fi doar cu coada ochiului…

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=QDuRY68epAE&feature=youtu.be” /]

Cum ajutăm

Pe nenea Nelu și tanti Ioana îi găsiți la numărul de telefon 0746085307.

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo joi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...