25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Faptul că e într-un scaun cu rotile nu-l oprește să muncească și să se îngrijească de cei doi copilași

S-au căsătorit în 2010 și în familia lor au venit doi îngerași. Apoi, în 2015, Alexandru a avut un accident de muncă și a ajuns în scaun cu rotile. În 2016, soția l-a părăsit, lăsându-l cu doi copii micuți. Are grijă de ei ca de ochii din cap și muncește cu atâta dedicare, de ai spune că scaunul cu rotile e un… simplu accesoriu.

L-am găsit muncind în casa care o „reamenajează” pentru a putea trece dintr-o cameră în alta, cu căruciorul cu rotile. Alături de un prieten, sau tatăl său, Alexandru Macai lucrează cu drag și dedicare, nelăsând limitările sale să îl împiedice.

Are 31 de ani, iar în noiembrie 2015, a avut un accident de muncă. Lucra la o casă și a urcat să-i dea ceva unui coleg, pe acoperiș. A alunecat și a căzut de pe casă, zdrobindu-și coloana la T5 și T6. A ajuns astfel să stea întins în pat.

Ca și cum aceasta nu ar fi fost de ajuns, soția sa, cu care era căsătorit din 2010, a divorțat de el, la doar câteva luni de la accident. A plecat în Germania și l-a lăsat pe Alexandru cu doi copii mici: Patricia, de nici cinci anișori, și Remus, de trei anișori.

A făcut terapie și exerciții, reușind să se ridice din pat pentru a se așeza într-un scaun cu rotile. Și abia din ianuarie, anul acesta, a reușit să se îmbrace singur și să meargă singur la baie.

Există șanse să-și revină, dar exercițiile pentru recuperare sunt foarte scumpe. O internare, pentru o serie de exerciții, costă și 3.000 de lei. Prin Casa de Asigurări, face recuperare doar o dată la trei luni sau șase luni. Și e ca și cum nu ar face deloc.

De curând a început să-și simtă, parțial, piciorul stâng, semn că lucrurile ar putea merge înspre bine. Dar din pensie și ajutorul de la stat, nu prea are cum să plătească recuperarea.

Deși în cărucior cu rotile, nu se lasă bătut. Baia, la casă, toată a făcut-o el: de la instalații, la pus gresie și faianță etc. A construit un cuptor și face chiar și șeminee artizanale, decorative. Are o pasiune pentru pescuit și cultivarea de pleurotus. Face tot ce poate și nu se plânge. E harnic și dedicat, în special când se gândește că trebuie să le ofere copiilor săi ceva mai bun.

Patricia e acum în clasa 0, iar Remus e la grădiniță. Îi iubește enorm de mult, iar copiii îl iubesc la fel de mult. Are grijă să nu le lipsească nimic.

Totuși, întrebați ce și-ar dori de Moș, am aflat că Patricia visează la o păpușă mare, interactivă. Iar Remus, la o mașină de teren cu telecomandă, ca să poată merge liniștit peste terenul accidentat din curte.

Alexandru și-ar dori foarte mult să-i fie acoperite cheltuielile cu recuperarea. Exercițiile le-ar putea face la Clinica Sanovil, înainte având de mers la Mureș sau Oradea. Astfel, dacă ar reuși să se pună pe picioare, la propriu, ar putea face mult mai multe pentru copilașii lui.

Bineînțeles, orice ajutor le e bine venit. Chiar dacă stau în aceeași curte cu părinții lui Alexandru, nu le este ușor.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=-Wvb8RsSyDo&feature=youtu.be” /]

Cum ajutăm:

Pe Alexandru îl găsiți pe Facebook sau la numărul de telefon 0263/229168.

Cont bancar:
Banca Transilvania
Nume: MACAI PETRU ALEXANDRU

CONT : EURO
RO44BTRLEURCRT0239499501
SWIFT:. BTRLRO22
BTRLRO22XXX

CONT: RON
RO94BTRLRONCRT0239499501

Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo joi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.