18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

Ramona are 33 de ani. Când o vezi, nu-ți poți imagina ce poveste tristă are. Cum a așteptat 12 ani pentru o locuință. Cum din 2017 așteaptă un diagnostic și nimeni nu știe ce are, dar îi descoperă alte și alte probleme. Cum se luptă pentru ca să le ofere condiții celor doi băieți ai ei…

Locuiește într-un cartier din Bistrița… vai și amar de el, printre gunoaie și vecini… care mai de care mai dezordonați. Dar nu se plânge. A așteptat 12 ani o locuință, ca să scape de chiria mare. S-a mulțumit și cu o garsonieră, pe care o împarte cu cei doi fii ai ei, Gabi și Vlăduț.

Calvarul a început în 2017, când a început să aibă niște simptome neobișnuite. A mers la medic, care a trimis-o la altul și apoi la altul, și apoi la altul.

E final de 2018 și încă nimeni nu știe de ce se manifestă așa. Dar în timp ce căutau să-i dea de capăt și să pună un diagnostic, i-au descoperit alte probleme.

Are un chist epifizar, în mijlocul creierului. Ar trebui să nu se obosească, să doarmă când simte că îi e somn. Dar nu poate. Simte nevoia să doarmă ziua, dar atunci lucrează. În comerț, deci trebuie să se obosească, pentru a pune pâine pe masa celor doi copilași. Iar noaptea nu poate dormi. Raaaar se întâmplă să doarmă, cumulat, câte două ore. Așa că e tot timpul obosită. Ia cu pumnul calmante, pentru durerile de cap, care au început să devină insuportabile exact anul trecut, de Crăciun.

Medicii i-au prescris tratament pentru epifiză. După trei luni de zile au realizat că diagnosticul e greșit, fiind hipofiză. Așa că i-au schimbat tratamentul.

Tot la șase luni trebuie să își facă RMN, ca să vadă ce mai face chistul. Ultimul RMN a arătat că a crescut. A început să elimine puroi, prin nări și gură, iar operația este una costisitoare și riscantă.

A fost operată de anexită, are scolioză lombară și un chist Tarlov, la nivelul S2.

Se descurcă cum poate. Din venitul ei, de vânzătoare, trebuie să plătească ratele fostului soț, care a părăsit-o, lăsând-o cu datorii. Trebuie să-și plătească analize peste analize, RMN-uri și medicamente. Cineva i-a spus că la București ar exista un medic ce i-ar putea da tratament pentru simptomele ce le are de la chistul din mijlocul creierului. Speră să găsească pe cineva care să-i dea și un diagnostic pentru problemele ce au început în 2017.

Acum discută cu un bărbat, șofer ocazional pe taxi. Dar veniturile sunt tot mici. În ianuarie trebuie să mai facă un RMN. Și la cap și la zona cervicelor și lombară. Se teme să nu mai afle și alte diagnostice pentru că la fiecare analiză, i se mai descoperă ceva. Deși încă nu are diagnostic pentru problemele începute în 2017…

Gabi și Vlăduț sunt economi. Își pun fiecare bănuț primit, deoparte, ca să își poată cumpăra ceva mai… serios. Gabi vrea haine frumoase, fiind boboc la liceu. Vlăduț visează la un hoverboard.

Nu știu când vor putea avea, banii ajungându-le cu greu pentru hrană, medicamentele mamei. Greul e cu atât mai mare când au de făcut investigații… așa cum va trebui să facă Ramona în ianuarie…

 

Cum ajutăm

  1. Pe Ramona o găsiți la numărul de telefon 0756659486.

2. Dacă doriți să o ajutați financiar, o puteți face depunând în contul deschis la Banca Transilvania

Danciu Gabriel Andrei (Băiatul cel mare)

RON: RO34BTRLRONCRT0480357401

EUR: RO81BTRLEURCRT0480357401

3. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...