6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

De sărbători, trafic „mai lin” la ieșirea spre Năsăud? Calea ferată de pe Lucian Blaga, gata la final de noiembrie

Potrivit șefului Poliției Rutiere Bistrița-Năsăud, trecea de cale ferată de pe strada Lucian Blaga va fi finalizată înainte de sărbătorile de iarnă. Informația a fost confirmată și de primarul Ioan Turc într-o conferință de presă. Acesta a precizat că va fi funcțională în 20 noiembrie. Este cea mai problematică trecere la nivel cu calea ferată din municipiu, cauzând zilnic ambuteiaje.

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga duce la ambuteiaje zilnic, în special la orele de vârf. Asta și pentru că este pe una dintre rutele de ieșire/intrare în oraș, aproape de intersecția cu DN17 C, care duce spre Năsăud.

Potrivit comisarului șef Ciprian Buta, care conduce Serviciul Rutier, trecerea la nivel cu calea ferată va fi operațională și funcțională înainte de sărbătorile de iarnă.

„Am discutat cu cei care realizează trecerea la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga. În proximitatea sărbătorilor de iarnă va fi funcțională, cu lumină și tot. Va fi semnalizată și în regulă”, a dezvăluit Ciprian Buta, aseară, la Bistrițeanul Live.

Informația a fost confirmată și de primarul Ioan Turc, care a dat un termen mai precis – 20 noiembrie, în conferința de presă de astăzi.

Comisarul șef Ciprian Buta a vorbit și de celelalte treceri la nivel cu calea ferată problematice.

Este vorba despre cele de pe Valea Bârgăului, care vor fi și ele semnalizate în viitorul apropiat.

„Pentru celelalte 3 căi ferate de pe DN17, din Livezile, Joseni și Prundu Bârgăului, există un proiect. Am discutat cu proiectantul, care mi-a promis că până începe iarna reușesc cumva să obțină toate avizele și finanțarea de la Ministerul Transportului. Am stabilit rutele alternative și devierile de circulație în perioada în care vor lucra. Am discutat și cu proiectantul, care va și realiza lucrarea”, a completat comisarul șef.

Emisiunea la care a fost prezent comisarul șef Ciprian Buta o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Tot n-am inteles, va fi semaforizata aceasta trecere peste calea ferata sau ba , ca asa… numai intinzand un asfalt… ” sa fie drumul lin „… nu-i o solutie ! Ambuteiajele se produc ptr ca toata lumea opreste sa se asigure, la indicatoarele rutiere montate, indiferent ca-s gropi ori asfaltul ” lin ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: