25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Deneș ordonă: Omorâți mistreții și șacalii din Deltă

Va începe masacrul în Deltă! Ministrul Ioan Deneș a poruncit omorârea a peste 3.500 de animale, șacali și mistreți. Totul, pentru a stopa din răspândirea virusului pestei porcine.

În aproximativ două săptămâni va avea loc un măcel, în Delta Dunării. Porunca a fost dată de sus, tocmai de la ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș. În urma Hotărârii numărul 3 din 1 august 2018, toți mistreții și șacalii din Deltă urmează să fie omorâți.

Conform Adevărul.ro, ministrul Deneș a precizat că „până la luarea acestor măsuri au fost analizate toate situaţiile. Iniţial, măsurile luate începând cu luna iunie, de când a fost confirmată pesta porcină africană la mistreţ, au fost ca pe toate fondurile de vânătoare infectate să fie total interzisă vânătoarea şi hrănirea animalelor. S-a constatat după două luni că în loc să se limiteze pesta porcină africană ea s-a extins. Atunci, următorul pas a fost de recoltare a mistreţilor din aceste zone infectate.

Conform Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe teritoriul acesteia sunt circa 1.200 de mistreţi şi 2.400 de şacali, animale care trebuie ucise în perioada următoare. Metoda de vânătoare ce se va folosi va fi pânda şi dibuirea.

Guvernatorul Deltei Dunării, Mălin Muşetescu, se arată nemulțumit de decizie, dar se supune legii. Totuși, acesta este de părere că și alte animale pot transmite virusul. În Rezervaţie au fost descoperiți peste 1.000 de porci domestici crescuţi ilegal, iar peste 5.000 de vaci pasc nestingherite în toată Delta.

Cu toate că ordinul e clar și demersurile au fost începute, vânătorii cred că va fi practic imposibil de omorât toți mistreții și șacalii din Deltă.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...