18.4 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

Deputatul Bogdan Ivan Gruia: Avem nevoie de un mecanism de solidaritate europeană

Deputatul Bogdan Ivan Gruia s-a întâlnit ieri cu oficiali ai OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa). Este unul dintre cele mai importante organisme internaționale implicate în temperarea conflictelor din estul Europei.

Împreună cu colegii mei Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților și Costel Dunava, președintele Comisiei pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare, am avut o discuție constructivă cu dl. Azay Guliyev, vicepreședinte OSCE și reprezentant special pentru Europa de Sud-Est.

România este un punct de stabilitate pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

Din acest motiv susținem fără echivoc parcursul european al Republicii Moldova. În același timp, Europa trebuie să înțeleagă că nu doar țările vecine cu Ucraina trebuie să suporte povara economică a acestui război. Din acest motiv avem nevoie de un mecanism de solidaritate europeană, care să absoarbă șocul economic asupra țărilor vecine cu Ucraina.

În calitatea mea de Vicepreședinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților consider că – pentru tranziția spre valorile europene a statelor din Caucazul de Vest și Republica Moldova – este foarte importantă infrastructura IT&C atât hardware cât și software, precum și cea de cyber security. Parcursul firesc al Republicii Moldova poate fi doar către Europa!”, a transmis deputatul Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...