5.7 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Deputatul PSD Bogdan Ivan: „Premierul spune că România merge bine, suntem fericiți. Mă întreb dacă a fumat ceva”

Revoltat de intenția premierului Florin Câțu de a sista Programul Național de Dezvoltare Locală, deputatul Bogdan Ivan s-a întrebat retoric, în timpul unei conferințe de presă dacă a fumat ceva. Potrivit acestuia, prin PNDL a ajuns aproape un milliard de lei în județ.

Potrivit parlamentarilor PSD Daniel Suciu și Bogdan Ivan, prin PNDL 1 și PNDL 2  au intrat în județ nu mai puțin de 982.631.343 lei. Sumele alocate către unitățile administrative teritoriale păstorite de primari PNL, ALDE și UDMR au fost de 313.283.327 lei.

Prezentarea fondurilor absorbite de primari prin PNDL 1 și 2 vine în contextul în care premierul Florin Câțu a afirmat săptămâna aceasta că nu va mai exista acest program. Toate investițiile ar urma să fie derulate prin Compania Națională de Investiții.

Deputatul Bogdan Ivan spune că dincolo de aceste sume se află foarte multă muncă. Dar și viziune și asumare a oamenilor care au lucrat în administrația publică. A lăsat să se înțeleagă că prin atitudinea lor, actualii reprezentanți ai Guvernului României și premierul Florin Câțu, în speță, încearcă să blocheze evoluția  comunităților locale.

Ivan: „Primarul nu duce acasă școala, grădinița sau asfaltul”

Lucrurile nu se întâmplă pur și simplu, ci cu foarte multă muncă, viziune și asumare. PSD a făcut în cei șapte ani ceea ce actualii guvernanți nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Ceea ce actualii guvernanți încearcă să blocheze cu toate forțele și nu blochează primarii, blochează direct comunitățile și oamenii. Pentru că nici președintele Consiliului Județan și nici primarul nu duce acasă școala, grădinița, asfaltul sau orice altceva. Oamenii merg pe asfalt, copiii merg la școală și la grădiniță. Oamenii se racordează la rețeaua de apă și canalizare. Așa că vrăjeala aia ieftină pe care o rostogolesc de ani încoace cei care azi se află la guvernare, este doar o gargară ieftină.” , a declarat deputatul PSD de Bistrița Năsăud, Bogdan Ivan.

Parlamentarul a făcut câteva referiri și la actuala situație economică a României, în contextul scumpirilor din ultimele luni:

„Mă uitam  la cifrele economice, vorbeam cu primarii, vorbeam cu oamenii, cu antreprenorii care încă lucrează în tot ce înseamnă șantierele din Bistrița Năsăud. Gândiți-vă numai la tot ce înseamnă prețuri crescute în ultimele trei-patru luni cu peste 40–50% cel puțin la materialele de construcții. (…) În actuala formulă în care premierul Florin Câțu ne spune că România merge bine, că suntem fericiți, mă întreb dacă a fumat ceva.

Mă rog foarte mult – și eu ascult rock, și domnia sa este rocker – să nu impună României ca slogan de țară ”High way to Hell”.  Chiar am de gând să îl întreb dacă dorește să impună ca slogan de țară ”High way to Hell.”, a mai afirmat deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!