9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

DETALII din ancheta privind răpirea fiului patronului năsăudean, după ce un angajat s-a făcut nevăzut cu 300 kg droguri

Fiul unui patron năsăudean a fost răpit și torturat de traficanți de droguri, în august 2021. Asta după ce un angajat al firmei s-a făcut nevăzut cu 300 kg droguri. DETALII din anchetă:

În august 2021, un caz șoca nu doar comunitatea bistrițeană, ci întreaga țară. Poliția anunța că, împreună cu oamenii legii spanioli, au reușit eliberarea unui tânăr sechestrat. Acesta era fiul patronului unei firme de transport. A fost răpit și torturat deoarece unul dintre angajați s-a făcut nevăzut cu 300 kg droguri.

Fiul patronului unei firme de transport, răpit după ce un șofer nu a dus 300 kg droguri la destinație

Bărbatul a explicat reporterilor modul în care „a căzut în plasă”. Acesta a mers în Spania să-și caute șoferul, iar fiul i-a fost răpit de albanezii care-și doreau drogurile înapoi.

Năsăudeanul nu a stat pe gânduri și a anunțat autoritățile rapid. Mai ales că nu avea de unde să plătească traficanților suma cerută pentru a-i înapoia fiul.

Acesta a povestit că fiul său a fost ars cu sare fierbinte și supus altor torturi, timp de patru săptămâni.

FOTO/VIDEO – Fiul patronului năsăudean, bătut și ars cu sare fierbinte, în cele 4 săptămâni cât a fost sechestrat

DETALII din ancheta făcută în paralel de oamenii legii bistrițeni și spanioli

Dorința de a face mai mulți bani i-a determinat să accepte să transporte droguri. Unul dintre angajații firmei a primit 700 kg droguri ce trebuiau duse în Italia și Germania.

În perioada imediat anterioară datei de 4.08.2021 (posibil iulie-august 2021), numitul A.A. (…) a primit de la persoane necunoscute, cetățeni albanezi, cantitatea de 700 kg de droguri (marijuana) pe care trebuia să o transporte în Italia și Germania. Încărcarea drogurilor în tirul condus de A.A. s-a făcut în zona Valencia-Alicante.

Numitul A.A. a transportat cantitatea de 700 de kg de droguri până în localitatea Medina, unde a predat 300 de kg de droguri numitului B.B.B. (…), care le-a încărcat în tirul cu numărul de înmatriculare XX, urmând să le transporte în Italia. Diferența de 400 de kg de droguri a fost transportată de numitul A.A. în Germania. Transportul numitului B.B.B. nu a mai ajuns la destinație, în Italia, tirul acestuia fiind abandonat în localitatea Medina. Cantitatea de 300 de kg de droguri nu a mai fost găsită, nu se cunoaște unde au fost transportate. De asemenea, numitul B.B.B. a dispărut, neputând fi contactat până la această dată” au arătat procurorii DIICOT, conform GazetadeBistrița.

Astfel, când năsăudeanul și fiul său au mers în Spania pentru a-și căuta șoferul, juniorul a fost răpit. Albanezii i-au cerut năsăudeanului drogurile „dispărute” sau 750.000 de euro. Conform Gazeta de Bistrița, aceștia chiar i-au trimis o fotografie cu fiul torturat, pentru a-l determina să facă ce i-au cerut.

Tânărul, găsit la patru săptămâni de la răpire. Certificatul medico – legal confirmă tortura

Năsăudeanul a anunțat poliția, iar pe 30 august, tânărul a fost găsit și readus acasă.

După întoarcerea în România, persoana vătămată a fost examinată medico-legal. Prin raportul de expertiză medico-legală nr. 1721/II/0/49 din 2.09.2021 s-a stabilit că:

1. Numitul (…) prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur, corp dur de formă alungită (posibil par, bâtă, etc.), agent termic solid și lichid, contenție, în condițiile stabilite de organele de anchetă judiciară.

2. Leziunile traumatice necesită 14-16 (paisprezece-șaisprezece) zile de îngrijiri medicale.

3. Leziunile traumatice nu întrunesc caracteristicile medico-legale ale noțiunii de punere în primejdie a vieții.

4. Leziunile traumatice sunt de vechimi diferite și pot data din intervalul 11.08.2021-29.08.2021”, au mai precizat procurorii DIICOT BN, în documentul depus la instanță, conform GazetadeBistrița.

CUM a fost găsit tânărul

Conform informațiilor din anchetă, se pare că tânărul le-ar fi promis răpitorilor că va colabora cu ei. Mai exact, că va lucra pe TIR, transportând droguri până la plata datoriei.

În acest sens, a fost transportat de autori – 3 cetățeni străini (posibil albanezi) pe un câmp în apropiere de Valencia, unde a fost predat numitului A.A.

Pe drum spre locuința acestuia, fiind însoțiți și de numitul C.C., au fost interceptați de organele de poliție (informate despre derularea faptelor de autoritățile judiciare din România) și persoana vătămată a fost recuperată și trimisă în România”, scrie sursa sus- menționată.

UNDE au ajuns cele 300 kg de droguri

Între timp, anchetatorii bistrițeni au aflat și ce s-a întâmplat cu cele 300 kg de droguri dispărute, dezvăluie Gazeta de Bistrița.

Prin ordonanța din 24.08.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de B.B.B., (…) cu domiciliul în Bistrița, (…) pentru săvârșirea infracţiunilor de:

  • trafic de droguri (…) – Constând în aceea că în 7.08.2021, îl localitatea Medina din Spania, a primit în autotrenul pe care își desfășura activitatea o cantitate de aproximativ 300 de kg de droguri de risc pe care ulterior a transportat-o fără drept, introducând-o în România în vederea comercializării
  • introducerea în țară de droguri de risc (…) – constând în aceea că în perioada 7-24.08.2021 ( fără a se putea determina la acest moment data exactă), a introdus în țară, fără drept, în vederea comercializării, cantitatea de aproximativ 300 de kg de droguri de risc;
  • complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal (…) – constând în aceea că, în perioada 7.08.2021 – prezent, cu intenție, a ajutat persoane neidentificate la acest moment (posibil cetățeni albanezi), prin inducere în eroare să îl lipsească de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată (…) în localitatea Castelldefels din Spania, pe care l-au reținut captiv până la această dată într-o locație necunoscută, solicitând pentru eliberarea acestuia suma de 750.000 de euro – contravaloarea celor aproximativ 300 de kg de droguri. Ajutorul constând în aceea că, având cunoștință despre motivul lipsirii de libertate ( restituirea cantității de droguri), a ascuns destinația acestora, făcând astfel posibilă continuarea acțiunii de lipsire de libertate a persoanei vătămate”, au arătat procurorii, care, pe 25 august l-au pus sub control judiciar pe B.B.B.

CARE este stadiul actual al cercetărilor

În urma ordinului european de anchetă emis de DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, autoritățile judiciare din Spania au ținut legătura cu autoritățile din România, respectiv DIICOT BN.

Drept urmare, aceștia au comunicat următoarele date:

  • în Spania se efectuează cercetări în cauza penală nr. (…) pentru infracțiunea echivalentă în Codul Penal Spaniol cu infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal – prev. de art. 205 alin. 1 din C.pen.;
  • numiții C.C. și A.A. au fost puși sub acuzare pentru infracțiunea echivalentă în Codul Penal Spaniol cu infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal – prev. de art. 205 alin. 1 din C.pen.;
  • numitul A.A. a fost arestat la data de 30.08.2021 iar în prezent este cercetat în libertate, având însă interdicția de a părăsi țara;
  • numitul C.C. este cercetat în libertate, având însă interdicția de a părăsi țara.

Mai multe detalii, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...