17.7 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Fiul patronului unei firme de transport, răpit după ce un șofer nu a dus 300 kg droguri la destinație

Un caz șocant a fost adus la lumină de polițiștii bistrițeni. Fiul patronului unei firme de transport a fost răpit. Motivul? Unul dintre șoferii firmei NU a transportat 300 kg de droguri la destinație. AFLĂ detalii:

Un caz demn de filmele de acțiune a fost rezolovat, și din fericire cu un final fericit pentru victimă. Băiatul patronului unei firme de transport din Năsăud a fost răpit în luna august. Din fericire, a fost găsit și repatriat.

CUM a început totul

La începutul lunii august, un bărbat de 49 de ani, șofer al firmei de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia și Germania.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani.

Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferența de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani.

Fiul patronului  – răpit

Din anchetă a reieșit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns acolo, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care l-ar fi reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinație.

Totodată, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor” explică reprezentanții IPJ BN în comunicatul emis presei.

Patronul a anunțat poliția

În 17 august, patronul firmei a anunțat poliția cu privire la cele întâmplate. Mergând pe fir, l-au găsit pe șoferul de 42 de ani.

La data de 24 august a.c., bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița. La locuințele lui, au fost efectuate 2 percheziții, fiind descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole” transmite poliția.

Fiul răpit- rănit în timp ce era sechestrat. Din fericire, a fost repatriat

Conform declarațiilor băiatului, acesta a suferit vătămări corporale.

În urma schimbului de informații dintre:

  • polițiștii SCCO BN
  • polițiști din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid
  • prin intermediul atașaților de afaceri interne și
  • în urma unor acțiuni de amploare,

la data de 30 august a.c., un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole. A fost repatriat la data de 1 septembrie a.c.” se arată în comunicatul IPJ BN.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...