20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Deviza Intex SA Năsăud: „Fiecare combinezon produs poate salva o viață”

Intex SA este compania năsăudeană producătoare de textile premium pentru casă și accesorii în domeniul HORECA. Cifrele anului 2020 nu indică o creștere a business-ului, ci dimpotrivă.

Dacă 2019 a fost unul din cei mai buni ani ai celor de la Intex, 2020 nu s-a ridicat la așteptări.

Cifra de afaceri realizată în anul 2020, unul pandemic, a fost de 20.925 mil lei. Deloc de neglijat, însă comparativ cu 2019, când cifra s-a ridicat peste 27 mil. lei, se poate observa o scădere. Pe acelasi trend descendent se află și profitul net realizat, care este de 605.4 mii lei.

Într-un scurt interviu acordat ziarului Bistrițeanul.ro, Dorel Sima, directorul gereral al companiei Intex SA, face o retrospectivă a anului 2020.

R: Am observat în datele publice o scădere a rezultatului financiar pe 2020. Cărui fapt i se datorează acest aspect?

Dorel Sima: Așa cum se poate remarca, cifra de afaceri pe anul 2020 a scăzut cu cca. 27%, comparativ  cu 2019. Acest aspect se datorează în primul rând pandemiei COVID-19, care a afectat portofoliul de comenzi începând cu luna februarie 2020. Mulți dintre partenerii noștri și-au oprit activitatea și au intrat în lockdown.

Noi am rămas cu comenzile produse, neavând posibilitatea de a le livra. Un alt aspect care a dus la reducerea cifrei de afaceri a fost pierderea unor comenzi mari datorită prețului. Aceste comenzi au fost preluate ulterior de alți furnizori din țările asiatice.

Fiecare combinezon produs poare salva o viață

R: Faptul că ați ajutat comunitatea într-o perioada critică a pandemiei a fost în avantajul sau dezavantajul business-ului?

Dorel Sima: În primul rând a fost o datorie morală și o responsabilitate socială față de comunitatea în care trăim. Cu siguranță a fost un avantaj, în sensul că am demonstrat faptul că cei din comunitatea noastră se pot baza pe firma noastră la nevoie.

Nici noi nu am dezamăgit și am reușit să livrăm echipamentele de protecție atât de necesare în perioada de pandemie. Pot sa spun că deviza noastră a fost ca „fiecare combinezon produs poate salva o viață”. Lucrătorii noștri au înțeles foarte bine acest lucru și s-au mobilizat exemplar cu toate că echipamentele de protecție nu erau produse specifice firmei.

R: Cum ati început anul 2021?

Dorel Sima: În Germania realizăm cca. 60% din cifra de afaceri. Având în vedere ca momentan acolo este încă lockdown, cifra primului trimestru din 2021 este similară cu cea din același interval al anului precedent.

R : Care sunt planurile pentru restul anului?

Dorel Sima: Sper într-o relaxare cât mai rapidă a restricțiilor în toată Europa. Astfel, magazinele fiind deschise vom putea să ne ducem planurile la bun sfârșit. Unul din planurile noastre este să realizam o cifră de afaceri de aproximativ 21 mil. euro, asemeni anului 2020.

*****

Intex SA din Năsăud este una din primele companii românești care a decis să se reprofileze în vremuri de pandemie și să confecționeze echipamente de protecție pentru cei din prima linie.

Prezentă din 2002 pe piață, compania desfășoară activități în domeniul textilelor. Anul trecut a oferit locuri de muncă pentru 259 de persoane.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...