Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului ar putea avea echipe de intervenție pregătite să acționeze 24 de ore din 24 în cazurile de abuz, trafic de minori sau chiar disparițiile semnalate. Toate acestea deja sunt semnalate la un număr de telefon, prea puțin cunoscut de bistrițeni.
Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Dan Tămaș, care are o vastă experiență în asistență socială, se dorește o reorganizare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.
Instituția ar putea avea echipe de intervenție pregătite să acționeze 24 de ore din 24 la nivelul județului, în cazurile de abuz, trafic de minori, dispariții și chiar consum de droguri. La nivelul județului Bistrița-Năsăud deja funcționează numărul de telefon 199, care poate fi apelat de oricine pentru a sesiza cazuri de abuz, trafic de persoane, dispariții, copii maltratați sau consum de droguri.
„Vrem o echipă mobilă de intervenție la nivelul DGASPC, care, împreună cu alte instituții, să intervină în cel mai scurt timp pentru a prelua copiii și a-i plasa în centre de urgență. Aceasta ar funcționa 24 de ore din 24”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro vicepreședintele Consiliului Județean, Dan Tămaș.
Momentan, în Bistrița-Năsăud există un singur centru de urgență unde pot fi duși minorii la orice oră. Acesta funcționează în orașul Năsăud. Tot acolo este și dispeceratul responsabil de numărul unic 199, la care se semnalează aceste cazuri de urgență.
Printre propunerile vicepreședintelui CJ Dan Tămaș se numără și un compartiment pentru copiii consumatori de droguri, care să le ofere sprijin și consiliere.