-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Diana Simionca, absolventa CNAM cu singura notă de 10 la Română, la examenul de admitere în Academia de Poliție din București

Felicitări, Diana Simionca! Este singura notă de 10 de la Drept, acordată în Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza” din București. Sunt mândră de tine! Îți mulțumesc pentru încrederea acordată”, a transmis profesoara Corina Moldovan, care a pregătit-o pe Diana Simionca pentru un examen foarte dificil.

Diana Simionca a absolvit Colegiul „Andrei Mureșanu” anul trecut. S-a născut în Sebiș, și a stat în chirie la Bistrița, în cei patru ani de liceu. Și la examenul de Bacalaureat a obținut, de altfel, note foarte bune. A luat 9.10 la Română, 10 la Istorie și 10 la Logică. Așa că nu a fost o surpriză pentru apropiații ei să afle că a luat note excelente și la examenul de admitere în Academia de Poliție din București.

Mi-am îndeplinit un vis. Sunt foarte fericită. Am stat acasă un an, ca să mă pregătesc cât se poate de bine. Am vrut de la început la Academia de Poliție. Am exclus orice altă opțiune. M-am pregătit foarte mult, am luat și ore în particular… Am făcut naveta de la Sebiș la Bistrița, pentru meditații. În rest, e un sat foarte frumos. Îmi oferă tare multă liniște!”, a admis Diana.

A fost un examen destul de dificil. Au fost 90 de întrebări de tip grilă. La istorie, la română și Engleză. La Română, am primit întrebări din gramatică, fonetică și vocabular. De pildă, am primit să selectăm sinonimele potrivite pentru un anumit cuvânt. Sau să alegem structurile pleonastice ale unor variante de termeni. Au fost întrebări din morfologie și sintaxă”, a explicat Diana Simionca pentru Bistrițeanul.ro.

Am ales Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție pentru că am o prietenă care a dat examen la aceeași facultate. Aici se fac patru ani. Spre deosebire de 3 ani de cursuri, cât se fac la celelalte specializări.

Dar în final, mă aleg cu dublă specializare. Pot să lucrez fie în Poliție, fin în domeniul juridic”, a povestit Diana Simionca.

Diana Simionca a susținut examenul la sfârșitul lunii august. Pentru Facultatea de Drept, examenul s-a susținut în mai multe centre zonale. La Câmpina, la București, la Fălticeni și în Cluj, unde s-a prezentat și Diana Simionca.

La Cluj s-au înscris 22 de candidați, dintre care doar 16 au promovat după proba de sport.

A fost un traseu aplicativ care trebuia parcurs într-un anumit timp, pentru o notă cât mai mare. Înainte de toate a fost și un examen psihologic. Ne-a fost testată practic personalitatea, pentru a vedea cum reacționăm. Nu se pot învăța toate răspunsurile pe de rost, nu ai cum să păcălești examinatorii… Au fost teste de observație, calcule matematice, teste psihologice. Am primit mai multe hârtii pe care a trebuit să le rezolvăm în 4-5 ore…”, ne-a povestit Diana Simionca.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Felicitări, fata este fără îndoială muncitoare și merituoasă.Cât privește optimismul, acesta trebuie temperat spre a evita mari dezamăgiri.Dacă lucrurile continuă pe făgașul actual, trebuie să aibă neamuri la Ierusalim ca să ajungă acolo unde-i este locul, potrivit valorii.Din păcate !

 2. Diana,
  fata aceasta ,, din provincie ” merită toată considerația pt.tenacitate, perseverență și dorința/ambiție de autodepășire, reprezentând un model pt.toți cei care vor o carieră în domeniu.
  I-am fost prof./dirig., timp de 4 ani. A început la nivel mediu, apoi a devenit premiantă. La final liceal, a luat media 10 la Istorie, deși nu a participat la olimpiade și concursuri școlare, de profil–specializare ,,Științe sociale „.
  Îmi pare bine că am crezut în ea și am intervenit la examenul de Bac.,2021, la disciplina Istorie, când era la limită să-i anuleze lucrarea, pt.o ,, ,,neregulă – tăiat/pus în paranteză o greșeală” – semn particular?)..Am precizat comisiei că această elevă nu poate face o fraudă, pt.că are aplecare spre învățare, corectitudine și dăruire .
  Îmi pare bine că am crezut în ea și i-am făcut Recomandarea pt.admiterea la Academie …. .Numai Bine și Succes !

 3. Doamna ”prof./dirig.timp de 4 ani” !
  Nu sună deloc bine faptul că ați ”intervenit” să nu-i anuleze lucrarea la istorie.
  Din cauză că:
  Pe de-o parte că trebuia ”intervenit”, deși s-a dovedit (?!) că nu era cazul (nevoie) – corectura putând fi făcută de comisie, din oficiu
  Pe de altă parte, credeam că s-au terminat ”intervențiile” de orice fel, cel puțin la bac !
  Placă ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: