24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Directorii ar putea „plăti” cu funcția nevaccinarea personalului din școli

Directorii de școli ar putea să fie schimbați din funcție dacă rata de vaccinare din instituția de învățământ pe care o manageriază este „cu mult sub 60%”, potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu.

Foarte multe școli din România, mai mult decât jumătate, au o rată de vaccinare de peste 60% în cadrul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Unele au rata chiar și de 100%. Însă aproximativ 3000 de școli indică o rată de sub 60%, iar ministrul educației nu este mulțumit de acest lucru. Prin urmare, directorii acelor școli sunt în pericol de a fi schimbați din funcție.

3000 de școli cu rată sub medie de vaccinare

„Rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%. Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, conform EduPedu.ro.

Întrebat de măsuri, Ministrul spune că singura soluție este schimbarea acelor directori de școli unde vaccinarea este mult sub 60%, ba chiar există cazuri cu vaccinare de 10%.

„Atunci când ai o rata de vaccinare de 50 , 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori”, a mai spus Cîmpeanu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...