11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Dispar 3.500 de locuri de parcare, dar apar 2.000 noi, asigură Primăria Bistrița

În jur de 3.500 de locuri de parcare dispar, în total, odată cu materializarea mai multor proiecte de infrastructură din oraș. Primăria Bistrița spune că le va înlocui începând de anul acesta cu 2.000 de locuri noi, condensate în 24 de parcări.

Primăria Bistrița are planuri mari: vrea să construiască 24 de parcări rezidențiale noi și una nerezidențială.

În urma implementării mai multor proiecte finanțate prin fonduri europene, precum amenajarea pistelor de biciclete sau modernizarea axei de transport Gării-Năsăudului dispar nu mai puțin de 3.500 de locuri de parcare.

În cele 24 de parcări ce le are în plan municipalitatea vor fi condensate 2.000 de locuri de parcare. Printre zonele luate în calcul pentru parcări se numără: Grănicerilor,  CR Vivu, Mihai Eminescu sau General Grigore Bălan.

Primarul Ioan Turc a precizat că se găsesc greu terenurile unde se pot amenaja terenuri, chiar și pe piața liberă: „Este de multe ori aproape imposibil să găsești o suprafață liberă de teren. Suntem dispuși să cumpărăm și n-avem de la cine”.

Pentru finanțarea parcărilor, se pare, se va accesa un nou credit.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Primarul pacii!!!am votat cu tine dar degeaba, mai bine pleaca acasa, sau si mai bine…!!
  Cum sa spui ca nu gasesti terenuri??
  Cum sa desfintezi 3500 locuri de parcare si sa faci doar 2000 pe 24 de strazi??
  Pai tocmai pentru ca ai gasit 24 de terenuri ar trebuii sa insemne mult mai multe locuri de parcare!!!
  Primaria este oare interesata sa faca locuri de parcare, sau doar sa cumpere terenuri de la apropiati??
  Pai de locuri de parcare ETAJATE ai auzit??? Nu trebuie turnate betoane, exista sisteme de la 10mii de euro, gen lift. Sau clasica etajata cu schelet metalic. Dar chiar si pentru cele etajate sau la subsol din beton, nu exista fonduri europene?
  NU EXISTA FONDURI EUROPENE PENTRU MOBILITATE?? Strici tot ce s-a facut in orasul asta. Tu ai luat o pictura neterminata, si ai inceput sa arunci culori interesante pe ea, dar care au stricat intreg tabloul

 2. Mai bine scriau ca ” dispar 1500 de locuri de parcare ” … si era corect ! Azi-maine, oamenii or trebui sa-si parcheze masinile pe hotar … !

 3. In fata la TREZORERIE este teren al unor bistriteni lasat de izbeliste.
  Acolo se pot amenaja linistit pe doua nivele aprox 150 locuri de parcare fara sa distrugeti parcul Mihai Eminescu unde acuma avem alte 104 locuri marcate la sol si numarate de mine si care dupa ora 16 sunt goale.
  Deasemenea Biserica Romano-Catolica de pe Sincai are o mare gradina in spatele bisericii cu iesire pe str. Lupeni.

 4. Parcul MIhai Eminescu este o caricatura inutila care nu isi are rostul !
  Intr-un parc mergi sa te relaxezi, sa-ti reduci nevelul de sters si eventual sa admiri natura. In locatia mai sus mentionata te afli in cea mai poluata zona din oras, traficul infernal de pe Garii si Republicii anuland din start idea de zona de relaxare.
  Bine, asta daca nu cumva iti place mirosul de gaze de esapament si si sunetul motoarelor forjate inutil de competentii soderi bistriteni 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: