31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Dispozitiv soluție recurs dosar 3246/190/2019

Prima instanță:

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul G M, în contradictoriu cu pârâtul F E F. Constată că prin publicarea de către pârât în publicaţia on-line Ştiri de Bistriţa – www.stiridebistrita.ro, a articolului denumit „Cum a reuşit un General respectat al Armatei Române sa-şi facă soţia ofiţer după un stagiu de fitness pe youtube, trecând prin zona de educaţie muzeală”, pârâtul a încălcat reclamantului drepturile nepatrimoniale la reputaţie, onoare, imagine şi viaţă privată. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale. Obligă pârâtul la publicarea dispozitivului prezentei hotărâri judecătoreşti, în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă, într-un ziar de circulaţie locală. Respinge, în rest, cererea, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Bistriţa. Pronunţată astăzi, 11.10.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform dispoziţiilor art. 396 alin. (2) C.proc.civ.

Apel:
În baza art.480 Cod procedură civilă: Respinge, ca nefondat, apelul declarat de reclamantul G.M.împotriva sentinţei civile nr.2368/2019 pronunţată de Judecătoria Bistriţa în dosar nr.3246/190/2019; Admite în parte apelul declarat de pârâtul F.E.F.împotriva aceleiaşi hotărâri, pe care o schimbă în parte în sensul că: obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă pe apelantul-reclamant să plătească apelantului-pârât suma de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel, reprezentând taxă judiciară de timbru.

Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţa publică de judecată din data de 6 august 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.