25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Divorțul pe cale administrativă, intrarea la ștrand sau utilizarea capelei mortuare, mai scumpe de la anul

Bistrițenii care doresc să divorțeze pe cale administrativă vor scoate mai mulți bani din buzunare, de la anul, potrivit proiectului de hotârăre care prevede stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din municipiu pe anul 2024. De asemenea, cetățenii vor plăti mai mult pentru a intra la Ștrandul Codrișor sau pentru a folosi capela mortuară.

Primăria Bistrița a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale datorate de persoanele fizice și juridice din municipiu pe anul 2024.

Potrivit proiectului, taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă este în prezent în valoare de 673 lei, iar pentru 2024 este propusă suma de 750 lei.

Ofițerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei, prin divorț pe cale administrativă, dacă soții sunt de acord cu divorțul și nu au copii minori, născuți din căsătorie sau adoptați.

Totodată, conform proiectului de hotărâre privind stabilirea taxelor speciale datorate de persoanele fizice și juridice din municipiu pe anul 2024, intrarea la Ștrandul Codrișor se va scumpi de la anul, cu 1 leu pentru copii, elevi, studenți și pensionari (de la 6 lei la 7 lei) și cu 2 lei pentru adulți (de la 11 lei la 13 lei).

Tot cu 1 leu va crește și taxa pentru umbrelă sau șezlong, de la 9 lei la 10 lei.

Și taxa pentru utilizarea capelei mortuare va suferi modificări, de la 35 de lei la 40 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...