-3.7 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Doi afaceriști din Bistrița-Năsăud, în TOP 300 cei mai bogați români

Revista Capital a publicat recent Top 300 Cei mai bogați români. Topul a fost realizat în baza rezultatelor financiare din anul 2020, publicate la Registrul Comerțului sau Ministerul Finanțelor.

În urma acestor date, a fost stabilită valoarea companiilor și s-au evaluat proprietăți imobiliare. În spețele unde au existat informații, s-au utilizat și sumele din conturi sau alte bunuri de valoarea deținute de oamenii de afaceri.

În acest Top 300 Cei mai bogați români se regăsesc și doi oameni de afaceri care sunt asociați cu județul Bistrița-Năsăud, prin prisma faptului că desfășoară afaceri aici.

Dorel Goia este cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud. Acesta posedă o avere estimată la 160-180 milioane de euro, clasându-se pe locul 35 în top.

În cadrul companiei TeraPlast, acesta deține 46% din acționariat. Urmare a acestui fapt și nu numai, Dorel Goia este în topul primilor trei români cu cea mai mare avere bursieră.

Printre ultimele proiecte ale afaceristului se numără o fabrică de ambalaje biodegradabile, dezvoltată prin achiziția Somplast Năsăud. TeraPlast își propune să devină liderul acestei piețe în anul 2022.

Familia Dan, cea care deține compania Dan Steel din Beclean, se regăsește pe locul 116 în cadrul aceluiași top. Compania produce sârmă moale zincată, plase de sârmă, cuie, panouri de gard, etc. Aceasta se află în insolvență, înainte de acest eveniment fiind listată la Bursa de Valori București. Averea familiei Dan este estimată la 55-65 milioane euro.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  1. Pai Goia doar are afaceri în BN și doar e cetățean de onoare…. În rest nu are treaba cu Bistrița, deci rămâne doar falimentar Dan Steel…

  2. D nul Dan de la Steel Beclean este din Certeze Satu Mare!Este un om deosebit si bravo lui ca i merge trotineta(vorba lui Florin Piersic)!👍🤣💝❤

  3. Poate cei mai bogati stapani de sclavi bistriteni… Goia este clujean, Dan este din Negresti.
    De chinezii de la Rombat si de nemtii de la Leoni nu zice nimeni nimic? :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață? Cele mai prețioase 3 decizii financiare pe care le puteți lua pentru cei mici sunt următoarele:

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...