12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Doi iepuri dintr-un foc! O mână de consilieri locali cer referendum local, în același timp cu cel național

Șapte consilieri vor ca la Referendumul din 6 și 7 octombrie, bistrițenii să aibă două buletine de vot. Unul va fi cu întrebarea despre modificarea articolului din Constituție. Celălalt, cu trei întrebări privind acordul sau dezacordul pentru trei proiecte locale.

În 6 și 7 octombrie va avea loc Referendumul privind modificarea articolului din Constituția României, ce definește căsătoria ca fiind „unirea liber consimțită între soți”.

Șapte consilieri locali au hotărât să împuște doi iepuri dintr-un foc. Și anume, să organizeze și un referendum local, tot în aceleași zile. Motivația? Să nu se mai cheltuie atâția bani cu organizarea unui alt referendum.

Astfel, având în vedere „urgenţa determinată de necesitatea consultării populaţiei în legătură cu proiecte de impact major asupra locuitorilor şi  municipiului Bistriţa și necesitatea reducerii cheltuielilor privind organizarea unui referendum local având în vedere organizarea referendumului naţional din data de 6 şi 7 octombrie 2018”, cei șapte consilieri vor să supună la vot, vineri, aprobarea organizării referendumului local.

Mai exact, pe lângă buletinul de vot cu întrebarea despre modificarea constituției, bistrițenii vor mai primi încă un buletin de vot.

Ce va fi pe al doilea buletin de vot?

Cetăţenii municipiului Bistriţa se vor pronunța la fel, prin „DA” sau „NU” la următoarele întrebări:

1.Sunteți de acord cu reducerea suprafeței spațiilor verzi și a numărului de arbori din Piața Centrală, conform documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Modernizare Piața Centrală”?”

2.Sunteți de acord cu amplasarea unei pasarele metalice suspendate (pasaj pietonal) peste Bulevardul Independenței, la intersecția cu str. Panait Cerna, conform Studiului de fezabilitate aprobat prin HCL 71/2017?

3.Sunteți de acord cu realizarea proiectului „Centru intermodal de transport public” în municipiul Bistrița (str. Gării – str. Tărpiului, peste calea ferată)?

Despre punctul 1 de pe buletin, Bistrițeanul.ro a scris numeroase articole și le găsiți AICI.

Cum va arăta pasarela metalică, puteți afla în materialul scris AICI.

Iar AICI puteți citi despre punctul 3.

Grupul de consilieri locali PER-PNL care formează o treime din numărul de consilieri din Consiliul Local al Municipiului Bistrița și care au inițiat proiectul de hotărâre sunt: Archiudean Mircea (PER), Gaga Seica Marioara (PNL), Hangan Sorin (PNL), Mârza Teodor Ioan (PER), Moisil Filip (PNL), Morar Olivia Diana (PNL) și Peteleu Ioan (PNL).

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?