11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

NOU! Aparat de peste 100.000 lei, ce poate diagnostica osteoporoza, la Policlinică

Investițiile în sistemul sanitar din Bistrița, continuă! Ultima achiziție, de peste 100.000 lei, va fi disponibilă, în Policlinică, din 1 octombrie. Diagnosticarea osteoporozei se poate face contra cost sau cu trimitere de la medici endocrinologi.

Bistrițenii au parte de tot mai multe servicii medicale de calitate!

Investiții peste investiții se fac în sistemul sanitar bistrițean. De la modernizarea și ridicarea standardelor Spitalului, la personal calificat și medici foarte buni etc.

Ultima achiziție o reprezintă aparatul de Osteodensitometrie DEXA.

„Echipamentul în valoare de 125.000 de lei a fost achiziționat din fonduri alocate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. 
Investigațiile pot fi efectuate contra cost, costul unei investigații fiind de 60 de lei, sau gratuit cu trimitere de la cabinetul de endocrinologie, dr. Alina Filip și dr. Dan Ciovernache”, a anunțat managerul Spitalului, Gabriel Lazany.

Acesta va fi disponibil, în Policlinica Bistrița, începând cu data de 1 octombrie.

Osteodensitometria este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase, prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. Osteodensitometria DEXA este cea mai modernă și folosește raze X de densități diferite ce străbat osul, permițând aprecierea gradului de reducere a densității osoase. Nu este dureroasă și se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul șoldului (col femural – cel mai expus fracturării osteoporotice), coloanei vertebrale lombare și antebrațului. Scorurile obținute permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, ce beneficiază de abordare terapeutică diferită.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...