6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

NOU! Aparat de peste 100.000 lei, ce poate diagnostica osteoporoza, la Policlinică

Investițiile în sistemul sanitar din Bistrița, continuă! Ultima achiziție, de peste 100.000 lei, va fi disponibilă, în Policlinică, din 1 octombrie. Diagnosticarea osteoporozei se poate face contra cost sau cu trimitere de la medici endocrinologi.

Bistrițenii au parte de tot mai multe servicii medicale de calitate!

Investiții peste investiții se fac în sistemul sanitar bistrițean. De la modernizarea și ridicarea standardelor Spitalului, la personal calificat și medici foarte buni etc.

Ultima achiziție o reprezintă aparatul de Osteodensitometrie DEXA.

„Echipamentul în valoare de 125.000 de lei a fost achiziționat din fonduri alocate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. 
Investigațiile pot fi efectuate contra cost, costul unei investigații fiind de 60 de lei, sau gratuit cu trimitere de la cabinetul de endocrinologie, dr. Alina Filip și dr. Dan Ciovernache”, a anunțat managerul Spitalului, Gabriel Lazany.

Acesta va fi disponibil, în Policlinica Bistrița, începând cu data de 1 octombrie.

Osteodensitometria este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase, prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. Osteodensitometria DEXA este cea mai modernă și folosește raze X de densități diferite ce străbat osul, permițând aprecierea gradului de reducere a densității osoase. Nu este dureroasă și se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul șoldului (col femural – cel mai expus fracturării osteoporotice), coloanei vertebrale lombare și antebrațului. Scorurile obținute permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, ce beneficiază de abordare terapeutică diferită.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!