11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

NOU! Aparat de peste 100.000 lei, ce poate diagnostica osteoporoza, la Policlinică

Investițiile în sistemul sanitar din Bistrița, continuă! Ultima achiziție, de peste 100.000 lei, va fi disponibilă, în Policlinică, din 1 octombrie. Diagnosticarea osteoporozei se poate face contra cost sau cu trimitere de la medici endocrinologi.

Bistrițenii au parte de tot mai multe servicii medicale de calitate!

Investiții peste investiții se fac în sistemul sanitar bistrițean. De la modernizarea și ridicarea standardelor Spitalului, la personal calificat și medici foarte buni etc.

Ultima achiziție o reprezintă aparatul de Osteodensitometrie DEXA.

„Echipamentul în valoare de 125.000 de lei a fost achiziționat din fonduri alocate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. 
Investigațiile pot fi efectuate contra cost, costul unei investigații fiind de 60 de lei, sau gratuit cu trimitere de la cabinetul de endocrinologie, dr. Alina Filip și dr. Dan Ciovernache”, a anunțat managerul Spitalului, Gabriel Lazany.

Acesta va fi disponibil, în Policlinica Bistrița, începând cu data de 1 octombrie.

Osteodensitometria este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase, prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. Osteodensitometria DEXA este cea mai modernă și folosește raze X de densități diferite ce străbat osul, permițând aprecierea gradului de reducere a densității osoase. Nu este dureroasă și se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul șoldului (col femural – cel mai expus fracturării osteoporotice), coloanei vertebrale lombare și antebrațului. Scorurile obținute permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, ce beneficiază de abordare terapeutică diferită.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?