7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

DOLIU: S-a stins din viață generalul de brigadă în rezervă Ștefan Andreica

Generalul de brigadă în rezervă – Ștefan Andreica – s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 74 de ani.

Generalul în rezervă Ștefan Andreica s-a născut în 22 septembrie 1947, în Vișeul de Mijloc (Maramureș). Școala primară a urmat-o în localitatea natală. Cursurile gimnaziale și liceale le-a absolvit în Vișeul de Sus până în anul 1965 când a obținut diploma de Bacalaureat.

A urmat cariera militară, studiind timp de patru ani la Școala Militară Superioară de Ofițeri „Nicolae Bălcescu” dinSibiu.

A absolvit la specialitatea infanterie în decembrie 1968, cu gradul de locotenent, fiind repartizat în Regimentul 221 Mecanizat din Bistrița. Aici a fost comandant de pluton.

Și-a desăvârșit studiile militare urmând timp de doi ani cursurile Academiei Militare Generale, Facultatea Arme Întrunite pe care a absolvit-o în 1977, devenind licențiat în științe militare.

A avut parte de o familie frumoasă, căsătorindu-se cu Livia, cu care a avut doi copii: Ștefan Paul și Bogdan, ambii de profesie polițiști.

A îndeplinit funcții de comandă și de stat major în unitățile operative și comandamentele brigăzilor de vânători de munte din Armata a 4-a a Transilvaniei.

A devenit comandant de campanie cercetare la Regimentul 221 Mecanizat din Bistrița și comandant al Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu” din Brad.

În finalul carierei a fost comandant al Brigăzii Vânători de Munte Bistrița și al Brigăzii 5 Vânători de Munte din Alba Iulia.

În 2002 a fost trecut în rezervă cu drept de pensie și s-a stabilit definitiv în Bistrița.

Înainte de toate, ne vom aminti că Ștefan Andreica a fost un ofițer demn al Armatei Române pe care a servit-o peste 33 de ani. A fost un om realist care nu a dezamăgit în nicio funcție pe care a îndeplinit-o. În calitatea pe care a avut-o de comandant și șef în diferite structuri militare s-a impus prin pregătire, prestanță și autoritate.

Chiar și în momentele dificile pentru el nu a dat înapoi, ci – demn, cu fruntea sus – a mers înainte… Clipele sunt dureroase. Cuvintele de consolare și alinare sunt greu de găsit…. Dar acum, când a sosit clipa despărțirii definitive de camaradul nostru și dragul nostru comandant Ștefan Andreica – îl asigurăm că nu-l vom uita niciodată….”, au transmis colegii săi militari.

Slujba de Priveghi va avea loc mâine, 11 iulie 2021, la ora 19. Slujba de înmormântare va avea loc luni – 12 iulie, de la ora 13, la Capela de pe Tărpiului. Generalul în rezervă Ștefan Andreica va fi înmormântat în cimitirul nou, vis-a-vis de cimitirul vechi.

Condoleanțe familiei îndurerate… Dumnezeu  să-l odihnească în pace… 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. A fost si ramane in inima mea,un om cu un caracter deosebit! Sarut mana,nasul meu…ingerii sa te ocroteasca! Condoleante familiei si liniste sufleteasca celor care l-au iubit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...