6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Dominique Lazăr, o personalitate a Parisului și a lumii franceze, în vizită la Malin

Dominique Lazăr – o personalitate a Parisului și a lumii franceze – a vizitat zilele trecute județul Bistrița-Năsăud. „Este un personaj fascinant”, a povestit arheologul Radu Zăgreanu pentru Bistrițeanul.ro.

Oaspeți de zile mari, la Malin! Aici a poposit Philippe Dominique Lazăr, statistician și înalt funcționar public, fost director general al INSERM (Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale) și președinte al Institutului de Cercetare pentru Dezvoltare din Franța.

Dominique Lazăr se simte încă legat afectiv de Malinul nostru, bunicii lui și o parte a familiei fiind născută aici. Recent a vizitat satul nostru și a vrut să revadă cimitirul evreiesc din Suseni”, a postat Radu Zăgreanu. 

Bunicii lui s-au născut la Malin, dar au plecat în Franța, la Paris. O parte din familia lui este încă legată de Malin. Au mai fost în România în anii 90. După anii 90 au ținut legătura cu bunicul meu, care între timp a murit. Apoi am preluat eu conexiunea și ne-am mai conversat pe Facebook. Ar fi vrut să ajungă înainte de pandemie, dar nu au reușit. Abia acum s-a concretizat vizita. Vor să revină în România și anul viitor”, a mai explicat arheologul Radu Zăgreanu de la Muzeul Județean.

Dominique Lazăr, evreu de origine, a trecut și pe la Primăria Nușeni. Aici se păstrează registrele matricole unde cu datele de naștere ale persoanelor din familia sa. A vizitat și cimitirul din Nușeni, dar și cimitirul evreiesc din Malin.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...