13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Dorian Feldrihan, bistrițeanul care a parcurs cu bicicleta distanța Stuttgart-Prundu Bârgăului

Dorian Feldrihan a parcurs, pe două roți, în doar 12 zile, distanța dintre Stuttgart, Germania, și Prundu Bârgăului. A pedalat 800 de kilometri de-a lungul Dunării, a dormit în cort, pe malul fluviului și a lacurilor pe lângă care a trecut, s-a bucurat de peisaje ce-ți taie respirația, a adunat amintiri și a reușit să-și îndeplinească visul.În ultimii 6 ani, am locuit parțial în Germania, iar ideea de a face un asemenea tur mi-a venit încă din primii ani locuiți acolo, dar a fost amânată mereu, din diferite motive. Anul acesta mi-am cumpărat o nouă bicicletă, de data asta una fără motor, renunțând în mare parte la cea electrică pe care o foloseam în general. După ce am achiziționat bicicleta am început să fac tururi în jurul orașului, în general tururi de două zile, în care pedalam ceva mai bine de 100 de kilometri pe zi, asta stârnindu-mi curiozitatea pentru o călătorie spre casă, pe bicicletă”, ne-a povestit bistrițeanul.După ce s-a antrenat aproximativ o lună, doar în week-end-uri, neavând timp pentru antrenament în cursul săptămânii, pe data de 12 august a dat start călătoriei spre România.

Plecarea a avut loc din Stuttgart, turul întinzându-se pe o distanță de 1.560 de kilometri, dintre care 800 de kilometri de-a lungul fluviului Dunărea. Am trecut din Germania prin Austria, Slovacia, Ungaria și România, pedalând între 80 și 230 de kilometri pe zi, încheierea turului având loc în localitatea Prundu Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud”, ne-a mai spus acesta.


Durata totală a călătoriei lui Dorian pe două roți a fost de 12 zile, pedalând nu mai puțin de 74 de ore, cu o viteză medie de 21 de kilometri pe oră.

Din cele 11 nopți, 5 le-am petrecut în zone de campare, iar în restul nopților mi-am amplasat cortul pe malul fluviului și a lacurilor pe lângă care am trecut. Consider că a fost una dintre cele mai frumoase și benefice experiențe pe care le-am avut de-a lungul vieții și aș fi dispus să o repet oricând. Țin să precizez faptul că nu sunt un sportiv de performanță.  Așadar, cu puțin antrenament și puțină motivație, oricine ar putea să se bucure de o asemenea experiență”, a mai precizat Dorian.ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!