17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Ultima zi de înscriere la cursurile gratuite de la Palatul Copiilor: Ce activități aveți la dispoziție, unde mai sunt locuri libere

Peste 1050 de copii s-au bucurat în anul școlar trecut de cursurile gratuite propuse de profesorii de la Palatul Copiilor Bistrița. Distracția continuă și în acest an școlar, azi fiind ultima zi de înscriere pentru anumite activități. 

Înscrierile la cele 10 activități extrașcolare organizate de Palatul Copiilor au început din 16 iunie. Astăzi, 1 septembrie ar fi ultima zi de înscriere.

Au fost depuse până acum 466 de cereri. Este foarte mult. Anul trecut am avut 1056 de copii înscriși în grupe. Alți vreo 200 de copii au fost pe listele de așteptare.

Anul acesta, pentru că au fost foarte mulți copii pe listele de așteptare, am povestit în Consiliul de Administrație să propunem niște teste de aptitudini pentru cei care nu au reușit să fie înscriși anul trecut. Ne-am dori să aibă și ei o șansă, mai ales dacă sunt talentați și au un interes aparte pentru o anumită disciplină… Nu sunt în totalitate de acord cu aceste teste. De multe ori copiii se dezvoltă pe parcurs. Dar trebuie să găsim o metodă de selecție, pentru că locurile noastre sunt limitate.

La unele cercuri – limita este de 80 de elevi, iar noi avem peste 100 de cereri. Vom anunța în cursul săptămânii viitoare toate detaliile necesare”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro directoarea instituției – profesoara Diana Oancea Morar.

1 septembrie este ultima zi de înscriere pentru cercurile care și-au atins numărul maxim de elevi. Dar există o dinamică a elevilor pe parcursul anului – a mai precizat profesoara. Unii renunță, alții se prezintă doar de câteva ori.

Înscrierile continuă însă până în 1 octombrie – la cercurile unde mai sunt locuri disponibile.

Este vorba despre Dansuri Populare, Jocuri Logice, Foto Cine-Club, Creație literară, Electronică și Tenis de Masă. Detalii despre înscriere – AICI.

„Dacă pe copii îi interesează celelalte cursuri (Dans Modern, Pictură, Teatru sau Informatică), părinții pot suna la Palatul Copiilor după 1 octombrie”, a completat prof. Diana Oancea Morar.

Cursurile la Palatul Copiilor vor începe din 20 septembrie, pentru anumite grupe de performanță. Tot în 20 septembrie, și Ziua Porților Deschise. 

Va fi deschiderea festivă a activităților. Dar și un prilej pentru părinți și copii să ne viziteze, să ne cunoască personal. Din 21 septembrie încep cursurile pentru grupele de Avansați și Performanță, pe care îi cunoaștem și cu care am lucrat și în anii trecuți. Ceilalți copii din grupele de începători se pot prezenta la activitățile extra-școlare in 2 octombrie”, a mai precizat prof. Diana Oancea Morar.

Scurtă dare de seamă: Zeci de premii, trei proiecte Erasmus, multă creativitate și distracție la Palatul Copiilor din Bistrița

Dacă ar fi să trecem în revistă activitățile desfășurate în anul școlar precedent, la Palatul Copiilor, ar merita să începem cu mesajul expus în curtea interioară: 

Palatul Copiilor te iubește” se intitulează lucrarea realizată de copiii de la cercul de pictură coordonat de profesoara Diana Oancea Morar. Este prima care definește perfect starea de spirit care domnește aici.

Darea noastră de seamă începe cu Zilele Porților Deschise organizate anul trecut. A fost un eveniment foarte frumos, care pe noi ne-a ajutat foarte mult. 

A fost și concursul ArtFish, organizat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, de două ori anul trecut. În acest an școlar, aș vrea să devină concurs județean. Am să depun toată documentația necesară în acest sens. Concursul îi provoacă pe copii să realizeze un afiș pentru o carte pe care ei o recomandă. La finalul concursului de anul trecut am realizat și o listă a cărților desenate în afișe de copii. Am lăsat lista la bibliotecă, iar doamnele de acolo – spre surprinderea și bucuria noastră – chiar mi-au spus că au venit copii care au întrebat de cărțile recomandate de noi în listă. Și chiar le-au căutat și împrumutat”, ne-a povestit prof. Diana Oancea Morar.

ARTFish: Palatul Copiilor din Bistrița a inaugurat oficial prima galerie de artă dedicată exclusiv copiilor, la Biblioteca Județeană

Școala Altfel și Săptămâna Verde au opresupus de asemenea activități care ne-au scos din zona de confort și ne-au pus creativitatea la încercare. Dar s-a dovedit o provocare tare frumoasă”, a explicat profesoara Diana Oancea Morar.

Între activitățile organizate la Palatul Copiilor a fost și „Magia Iernii la Palatul Copiilor”. A fost o săptămână de activități în care profesorii de aici au susținut ateliere și ore deschise cu părinții și copiii lor.

La cercul de teatru, profesoara Antonia Orban a pus în scenă alături de elevii săi două piese de teatru – Analfabetul și Ivan Turbincă.

Tot în anul școlar trecut au fost lansate două numere din revista Palatului Copiilor.

Profesoara Diana Oancea Morar a organizat alături de copii șase expoziții – la galeria de artă a copiilor care există la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”. Tot ea a coordonat în instituție și proiectul „Craft the Waste”:

FOTO/VIDEO. Craft the Waste: Sute de copii și adulți au învățat, la Palatul Copiilor din Bistrița, cum se face hârtia manuală

Profesoara Ionela Nușfelean a organizat de asemenea o mulțime de evenimente literare. Iar profesoara de informatică Iulia Istrate a coordonat la Palatul Copiilor trei proiecte Erasmus în anul școlar trecut. A fost o muncă titanică pentru profesorii implicați. Au fost 12 mobilități: am avut musafiri și am fost gazde de 12 ori. Un program realmente intens și solicitant pentru noi…

Totodată, am reușit să organizăm cluburi de vacanță în trei perioade ale anului școlar. A fost o bucurie în care s-au implicat toți colegii mei profesori. Nu am reușit desigur să acoperim toată perioada verii. Pentru că profesorii au avut și ei concedii de odihnă. Dar până în iulie, la Palatul Copiilor s-au derulat activitățile distractive de care copiii au atâta nevoie…”, a mai explicat profesoara Diana Oancea Morar.

Tot între reușitele copiilor care frecventează cercurile extra-școlare de aici trebuie amintite zecile de premii cucerite în concursuri naționale, regionale sau județene.

Elevii Palatului Copiilor au cucerit 31 de Premii I la concursurile județene, 13 Premii II, 9 premii III și 12 Mențiuni.

4 Premii I s-au obținut la concursurile regionale, alături de 3 premii II și o mențiune.

La concursurile naționale, cei de la Palatul Copiilor au cucerit 24 de premii I, 7 premii II, 9 premii III, 12 Mențiuni și 5 premii speciale.

Mai multe detalii despre activitățile de la Palatul Copiilor puteți reciti accesând linkurile de mai jos: 

FOTO: Impresionante mesaje de suflet, realizate de micii pictori de la Palatul Copiilor: Un gând bun care să se amplifice…

Sute de copii, interesați de cursurile gratuite de la Palatul Copiilor. Profesorii au fost nevoiți să facă liste de așteptare

Cursuri gratuite, distractive și educative, la Palatul Copiilor!

Aproape 1.000 de copii din Bistrița au învățat la Palatul Copiilor să aibă încredere în sine. Profesorii de aici, îngrijorați de propunerile Ministerului Educației

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: