Doru Crișan, primar Prund: Am fost amendați că NU colectăm selectiv! Fiți mai atenți

1
1346

Tot mai mult accent s-a pus pe colectarea selectivă în județul nostru. Comuna Prundu Bârgăului a fost amendată de inspectorii Gărzii de Mediu deoarece nu au colectat selectiv.

ADI Deșeuri a pornit o campanie serioasă pentru conștientizarea bistrițenilor privind colectarea selectivă. Mai mult, s-a înființat un grup de inspectori și s-au montat camere de supraveghere în locurile unde se aruncă deseori gunoaie în natură.

Timp de câteva săptămâni, inspectorii ADI Deșeuri au umblat din poartă-n poartă, explicând ce înseamnă colectarea selectivă au dat exemple, au scos din pubele ceea ce nu corespundea, etc.

După luni de mesaje, informări, verificări, s-au aplicat și amenzi.

Comuna Prundu Bârgăului, bună de plată din cauză că nu au colectat selectiv. Amenda a fost dată de Garda de mediu

Comuna Prundu Bârgăului a fost vizitată zilele trecute de comisarii Gărzii de mediu. S-a verificat modul de colectare selectivă și s-au găsit nereguli. Primarul a explicat că probleme au fost constatate și la săteni, dar și la agenți economici.

Urmare a unei activități de inspecție efectuate de către comisari din cadrul:

 • Gărzii de mediu
 • Comisariatul județean Bistrița Năsăud, având ca obiect „Verificarea stării de salubrizare a localitățiilor și a căilor de comunicație”, comuna Prundu Bârgăului a fost sancționată pentru deficiențe constatate la regimul colectării selective a deșeurilor generate pe raza UAT comuna Prundu Bârgăului:
  • atât de la gospodăriile cetățenilor
  • cât și de la agenții economici!
Prin urmare, revenim cu un apel, către toți cetățenii comunei, și nu numai, de a acorda o mai mare atenție selectării corespunzătoare a deșeurilor generate. Amintim faptul că o parte din deșeurile reciclabile colectate corect pot să aducă venit la bugetul local. Astfel, compensează valorile plătite de comună pentru ridicarea deșeurilor.
Totodată, neîndeplinirea obligației de a selecta deșeurile, atrage după sine sancțiuni aplicate din partea:
 • comisarilor din cadrul Gărzii de mediu
 • Corpului de control al ADI Deșeuri BIstrița Năsăud
 • Poliției Locale Prundu Bârgăului” a scris Doru Crișan pe Facebook.
ADI Deșeuri a lansat zilele trecute unb video în care se explică CE înseamnă colectarea selectivă în mediul rural:
Acceptă noua provocare lansată de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom!
Haideți să fim gospodari și să punem deșeurile la locul lor:
 • Deșeurile reciclabile din plastic / metal în pubela galbenă;
 • Deșeurile reciclabile din hârtie / carton în sacul albastru;
 • Deșeurile reciclabile din sticlă în sacul verde;
 • Deșeurile reziduale în pubela neagră;

Cu toții ne dorim să ne bucurăm de natură și de curățenie! Stă în puterea noastră să acceptăm provocarea și să facem din Bistrița-Năsăud un județ mai curat!

1 COMENTARIU

 1. Asta cu amenda e vrăjeală! Chiar pe el s-au găsit să îl amendeze??!! Le-a dat voie tătucu??!! Ori a fost la mica înțelegere!!?? Așa pentru puterea exemplului! Că dacă amendau pe altcineva, strein, dacă mă înțelegeți, era scandal și clar îi atacau în instanță de nu se vedeau!! Și oricum, are balta pește! Mai dăm ceva și la bugetul de stat! Norma de amenzi trebuie îndeplinită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.