13.8 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Dr. Laura Nat:„Indiferent la ce medic mergi trebuie să ai istoricul medical și medicația, chiar și plasa de medicamente”

Prezentă la Bistrițeanul Live, medicul internist Laura Nat ne recomandă ca atunci când mergem la medic sau chiar la Urgențe să avem asupra noastra istoricul medical și medicația, chiar dacă asta înseamnă să ne prezentăm la spital cu plasa de medicamente.

Cât de important e pentru medicii pe mâna cărora ne lăsăm să ne știe istoricul medical și medicația pe care o luăm?! Foarte! Ne spune medicul internist Laura Nat, care ne recomandă să avem asupra noastra când mergem la doctor atât istoricul medical, cât și medicația pe care o luăm.

Asta chiar dacă înseamnă să mergem la spital sau la cabinetul medical cu plăsuța de medicamente după noi.

„În momentul în care mergi la medic, indiferent la ce medic mergi să mergi cu istoricul medical și inclusiv cu plasa de medicamente, dacă e cazul. Aduci plasa și ne lămurim despre ce este vorba”, a explicat medicul Laura Nat, la Bistrițeanul Live, în cadrul emisiunii „Medicina pe limba ta.

Potrivit medicului, aceste informații sunt extrem de importante mai ales la Urgențe, unde timpul este limitat, iar starea pacientului poate fi gravă.

„E atât de greu să te orientezi la un caz când nu știi ce medicamente ia și ce istoric medical are. Nu știi dacă anemia cu care vine a avut-o înainte, e cronică, nu e cronică, are rost să îi dai importanță? Sunt niște aspecte extrem de importante și nu doar la urgență, ci și la cabinetul din policlinică dacă te prezinți”, mai spune dr. Laura Nat.

Aceasta spune că atunci când mergem la urgențe sau la medic în general trebuie să avem asupra noastră: buletinul, cardul de sănătate, bilete vechi de ieșire din spital și medicația.

„Apropo și de medicație,  este important, de ce? Pentru că sunt anumite medicamente care nu se regăsesc în farmacia spitalului, pacientul nu-și poate întrerupe medicația cronică și atunci e important să o aibă la el și să și-o poată lua din sursă proprie, dacă spitalul nu i-o poate oferi”, completează dr. Laura Nat.

Emisiunea la care a fost invitată dr. Laura Nat  o puteți urmări mai jos :

 

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: