11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

DREPT LA REPLICĂ: Titus Banc de la Asociația CIVITAS îi dă replica deputatului Lorant Sas

Invitat la emisiunea „Bistrița în Alb cu Negru”, deputatul USR Lorant Sas a declarat că Centrul de Transfuzii Sangvine din Bistrița nu mai are mașină. Voluntarii de la Civitas Mundi vin cu un drept la replică și susțin contrariul:

Am solicitat o sumă infimă – 400.000 de lei, pentru Centrul de Transfuzii Sangvine din Bistrița. Nu mai au mașină, nu mai au cu ce circula. Până acum aveau o mașină primită în comodat. Dar acum n-o mai au. Din păcate, s-a votat împotrivă.

Așa e cutuma. La buget poți veni cu oricâte intenții bune vrei… Cred că domnul Daniel Suciu a votat pentru, i-am mulțumit la vremea respectivă – dar în masă, s-a votat împotrivă. Ce vine de la opoziție nu se votează. Așa am făcut și noi…”, a declarat ieri seară deputatul Lorant Sas.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos: 

La declarațiile sale au reacționat voluntarii Asociației Civitas Mundi – cei care au oferit mașina în comodat Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița.

Aceștia au explicat că mașina este încă în garajul Centrului de Transfuzii. A fost cumpărată din banii donatorilor din Bistrița și nu va fi nicidecum folosită la altceva.

Dis de dimineață m-a sunat cineva care a donat bani pentru proiectul Artera al Asociației Civitas Mundi. Auzise la o emisiune difuzată de Bistrițeanul, că deputatul Lornat Sas a declarat că li s-a luat mașina celor de la Centrul de Transfuzii. Și că el se zbate nevoie mare să facă rost de bani să cumpere o nouă mașină. Ei bine, suntem la Centrul de Transfuzii, iar mașina este în garaj…”, a explicat Titus Banc, de la Asociația Civitas Mundi.

Bistrița-Năsăud este singurul județ din țară care are o mașină pentru transport sânge. Și asta grație eforturilor voluntarilor de la Asociația Civitas Mundi, care au strâns bani și au cumpărat în februarie 2020 un Logan MCV. Acesta este dotat cu un container special pentru transportul de sânge, adus tocmai din Germania.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Tâmpiți ca ăsta, care nu știe pe ce lume trăiește, ne reprezintă judetul!!! Vă dați seama ce alte idei are dacă el cere bani pentru ceva ce există deja!! Doamne ferește de conducători de ăștia,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: