11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Dr. Oftalmolog Florin Pop: Controlul oftalmologic previne afecțiunile severe ale vederii

Domnul doctor oftalmolog, Florin Pop, a fost invitat în emisiunea „Medicina pe limba ta”, moderată de Claudia Andron. Aceștia au dezbătut un subiect important, și anume vederea, și cum să salvăm ani de vedere prin prevenire și „vizite” la medicul oftalmolog.

Dr. Florin Pop este oftalmolog în cadrul Spitalului pentru Situații de Urgență Bistrița. Este recunoscut după ce a operat un minor cu grave probleme de vedere și i-a salvat vederea pentru ambii ochi.

În emisiune a fost dezbătut și subiectul „inamicului” vederii, glaucoma, o afecțiune silențioasă cu efecte iremediabile.

„Total silențioasă. Sunt anumie forme de glaucomă care au un debut violent, dar acelea fac parte dintr-un alt tip de evoluție. În general vorbim de glaucomă cu unghi deschis care nu dă niște simptome vizibile”, spune dr. Pop.

Glaucoma este afecțiunea cu cel mai mare impact asupra vederii. Din nefericire, nu există niciun remediu, iar consultațiile târzii la oftalmolog nu te vor putea ajuta.

„Din păcate reacțiile pacienților sunt foarte târzii”

„Dacă ar fi să ne gândim la afecțiuni care ne pun în pericol într-un mod iremediabil și irecuperabil vederea, principala cauză este glaucoma. Și aici pericolul este cu atât mai mare cu cât acele semne care ne avertizează și ne fac să mergem la medicul oftalmolog, din păcate sunt foarte târzii, în evoluția bolii”, ne mai spune oftalmologul Florin Pop.

Totuși, cum ne putem păstra vederea în așa fel încât să nu fim afectați?

„Așa că pentru a păstra ani de vedere trebuie să facem un control fără ca să fie ceva anume care să ne trimită la control. Glaucoma este o afecțiune care determină o pierdere iremediablă a vederii pentru că duce în final la o atrofie a nervului optic. Aceasta odată instalată nu mai există nimic de făcut pentru pacientul în cauză”, declară dr. Pop.

Este o vârstă după care este recomandat controlul anual la oftalmolog?

„Nu este o vârstă după care trebuie făcut controlul oftalmologic. Acesta ar trebui să se facă prima oară la 3 ani. După 3 ani el stabiliește ritmul de controale pe care fiecare pacient e bine să le facă. În general după 40 de ani e bine să fim văzuți”, mai adaugă dr. Pop.

Mai multe despre acest subiect găsiți chiar în emisiune:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...