9.6 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Dr. Tiberiu Tudor, premiat cu Emblema de onoare după activitatea în UPU Bistrița

Doctorul Tiberiu Tudor, medic șef al UPU SMURD Bistrița, împreună cu Dr. Borodi Alexandru, au participat la un curs internațional care urmărește răspunsul la dezastre unde este implicat și un spital care primește mulți pacienți răniți.

Cursul intitulat No Fear W5 CRIMEDIM s-a desfășurat în Italia, la Universita del Piemonte Orientale din Novara, iar participanții au avut atât cursuri teoretice cât și practice, cu o simulare în care toate autoritățile (în acest caz, cele italiene) se mobilizau pentru a trata de urgență 150 de răniți într-un dezastru (Full scale Field exercise).

Dr. Tiberiu Tudor a fost premiat, la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru activitatea desfășurată în domeniul medicinei de urgență.

Emblemă de onoare

Diploma a fost acordată de către șeful DSU, secretar de stat Raed Arafat.

„În perioada 23.05.2022 – 26.05.2022 din partea UPU – SMURD Bistrița, Dr. Tudor Tiberiu și Dr. Borodi Alexandru, au participat la cursul NO-FEAR W5 CRIMEDIM Training and Education in Emergency and Disaster Medicine organizat și desfășurat la Universita del Piemonte Orientale din Novara (Italia) prin programul european de protecție civilă. Workshop-ul a conținut cursuri teoretice susținute de către lectori din statele membre ale UE, precum și cursuri practice despre pregătirea și organizarea răspunsului la dezastre, toate acestea fiind exemplificate și printr-un exercițiu de tip Full scale field exercise – accident cu multiple victime (150 victime) care a implicat acțiunea coordonată a diferitelor structuri de intervenție naționale italiene (Serviciile de Ambulanță, Pompierii, Poliția, Armata, Protecția Civilă, voluntari).

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, la sediul DSU am primit Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru activitatea desfășurată în domeniul medicinei de urgență.

Distincția aparține, în egală măsură, tuturor colegilor mei care își desfășoară activitatea în UPU – SMURD Bistrița: medici, asistenți, infirmiere, brancardieri și personal auxiliar care au o contribuție semnificativă la realizarea unui act medical de calitate. Cu prilejul acestei zile doresc să le mulțumesc pentru sprijin și încredere și le urez tuturor celor care activează în domeniul medicinei de urgență un călduros La mulți ani!”, a transmis Dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU SMURD Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.