2.8 C
Bistrița
marți, septembrie 21, 2021

DREPT la REPLICĂ – Vicele Stan: Nu am promis nimănui scăderea sau scutirea de taxe, ar fi ilegal!

Bistrițeanul.ro a prezentat nemulțumirile comercianților din piață. Aceștia s-au plâns că ”li s-a băgat pe gât” o taxă de aproape 100 de euro. Viceprimarul Stan a venit cu o explicație:

Reporterii Bistrițeanul.ro au aflat zilele trecute, de la comercianții din piață, că vor să dea în judecată primărie. Motivul? Li s-ar fi ”băgat pe gât” o taxă de aproape 100 de euro.

Detalii, aici:

Piețarii amenință Primăria Bistrița cu judecata, după ce municipalitatea le-a băgat pe gât o taxă de gunoi de aproape 100 de euro

În urma articolului, viceprimarul Călin Stan a ținut neapărat să explice cum  stau lucrurile, așa că a trimis un drept la replică.

Bistrițeanul.ro vi-l prezintă în integralitatea sa:

În urma nemulțumirilor semnalate în presă cu privire la problemele taxei de salubritate în piețe, menționez următoarele:

Este adevărat că în variantele de contracte mai vechi la pct. VI subpunctul 2, stipula că Direcția de Administrare a Piețelor Bistrița, avea ca obligație să pună la dispoziție serviciile de salubrizare din piețe.

Această situație s-a modificat odată cu Hotărârea Consiliului Local din 23.12.2019 care
prevede ca toți agenții economici înregistrați ca entități juridice să achite taxa de salubritate.

Prin urmare, toate persoanele juridice care derulează activități economice plătesc taxa de salubritate, inclusiv persoanele care au înregistrate puncte de lucru în piețe. Această taxă de salubritate, care ajunge la operatorul de salubritate local, nu se substituie taxei de masă pe care o plătesc toate persoanele care au un contract cu Direcția de Administrare a Piețelor Bistrița pentru una sau mai multe mese.

Sunt 24 de persoane care au contract cu Direcția de Administrare a Piețelor Bistrița și care au statutul de entitate juridică fie ea AF sau IF și care au declarat ca punct de lucru Piața. 

Toate aceste persoane au obligația să dețină un contract pentru salubritate. 

Punctul VI, subpunctul 2 din vechile contracte, care prevedea că ,, Proprietarul are obligația să asigure salubrizarea spațiilor, prin măturat zilnic, prin spălare periodică și punere la dispoziție a pubelelor pentru colectarea reziduurilor” cel pretins a genera o dublare a taxei de salubritate a fost corectat prin anexă la contractul inițial cu fiecare chiriaș în parte. 

Nu am promis nimănui scăderea sau scutirea de taxe, ar fi ilegal. Nu suntem în situația de a taxa de două ori același serviciu sau de a returna sume pretins a fi încasate dublu pe această speță.

Viceprimar Călin Stan

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....