1.1 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

După refuzul Primăriei Bistrița, Consiliul Județean preia sub aripa sa echipa de fotbal Gloria Bistrița

Consiliul Județean preia sub aripa sa echipa de fotbal Gloria Bistrița. Asta după ce Primăria Bistrița a refuzat să facă asta. Clubul Consiliului Județean s-a mai îmbogățit cu alte două sporturi: volei și golf.

Consilierii Județeni au dat undă verde în ședința de ieri a dezvoltării de încă trei sporturi sub aripa clubului instituției. Este vorba despre volei, golf și fotbal. Cerința ca Clubul Sportiv Gloria să preia sub aripa sa și voleiul a venit de la o asociație de profil, PRO Volei.

Ideea de a susține golful a venit de la oamenii de afaceri bistrițeni. Se pare că se ia în calcul și înființarea unei baze de antrenament driving range pentru golf, în județul nostru.

„Va asigura dotările și infrastructura necesară în inițierea și pregătirea sportivă pentru copii, tineri și seniori. Misiunea înființării unei baze de antrenament driving range în județul Bistrița-Năsăud fiind aceea de a crea un cadru confortabil în care se împletesc armonios serviciile de sport, divertistment, relaxare și welness.”, se arată în proiectul votat ieri de consilierii județeni.

De asemenea, Clubul Sportiv Gloria va prelua și echipa de fotbal, care spera să calce pe urmele defunctei Gloria Bistrița. Solicitarea ar fi venit de la mari personalități din lumea fotbalului și foști fotbaliști de renume ai echipei Gloria Bistrița.

Proiectul s-a lansat în 2018 și aparține Asociației Club Sportiv Unu Fotbal Club Gloria Bistrița. Primul obiectiv al formației este accederea în Liga 3. Urmând apoi să preia palmaresul vechii echipe și să-și joace meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Jean Pădureanu”. Proaspăt afiliată la Federația Română de Fotbal, noua grupare bistrițeană a preluat lotul și rezultatele grupării ACS Dumitra, campioana Ligii a IV-a și câștigătoarea Cupei României pe faza județeană.

Ce planuri are Consiliul Județean pentru echipa de fotbal

Componența lotului de jucători este formată în proporție de 90% din jucători bistrițeni.

„Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va asigura dotările și infrastructura necesară în pregătirea sportivă de nivel competițional și cu performanțe deosebite pentru copii, tineri și seniori. (…) Se creeză astfel premisele înființării unei secții de seniori cu un număr de 25 de sportivi. Aceștia asigură formarea și promovarea acestora spre înaltă performanță. Clubul Sportiv „Gloria 2018” Bistrița-Năsăud nu va plăti taxe de transfer pentru niciun jucător, sursa de finanțare a secției pe ramură de sport, fotbal, va fi asigurată din bugetul local, sponsorizări, donații și venituri proprii.”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a făcut apel la primarul Ioan Turc să preia echipa de fotbal, fără niciun rezultat însă. Decizia Consiliului Județean de a prelua echipa de fotbal a fost salutată de deputatul Bogdan Ivan Gruia, dar și de fostul deputat PMP Ionuț Simionca.

„Suntem onorați și salutăm decizia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a înființa secția de fotbal și astfel echipa fanion a orașului nu moare.”, au postat pe Facebook reprezentanții Asociației Club Sportiv Unu Fotbal Club Gloria Bistrița.

Clubul Sportiv Gloria susține sporturile: handbal, oină, atletism, gimnastică ritmică, taekwondo, volei, golf și fotbal.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Mă.. ce sa zic… nu s pesedist da Moldovan ăsta chiar are ceva sânge în instalație… și când vrea ceva dă cu pumnu în masă și se face! Felicitări! Acuma as fi curios cine sunt personalitatile alea fotbalistice marcante care au cerut înființarea secției de fotbal? Grupul de la Coroana?!! Cel de la Flora? Sau cel de la Polivalentă? Da tu Ivane și tu Simioanca ce merit ati avut de va bateti asa fuduli cu bolovanu în chepturi??!! Ha?

  • 😅In folosul județului o cheltuială în plus.
   Pe angajații de la cinema Dacia, i-a trecut la program de 4 ore și ei au salariul minim pe economie. Adică acuma merg acasă cu cxa 700 lei lunar.
   Bani sa fie pentru fotbaliștii și hambaliste.
   O fii ceva câștig de acolo dar nu l vedem noi.

 2. Cum un om face ceva pentru cetățenii acestei urbe ,imediat se găsesc potrivnicii sa bage bețe în roate.Pe primar și clica lui de incompetenți , nu-i vedeți că nu fac nimic,nu.Dupa unii orașul acesta ar trebui sa fie un oraș populat cu roboti și păpuși care fac și nu fac nimic.Bravo dle Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...